Dalai Lama: - Mitt besøk er upolitisk

Dalai Lama er vant til at politiske ledere ikke møter ham når han kommer på besøk. Tirsdag gjentok han at han ikke har noen politisk agenda når han kommer til Oslo.

Ti­be­ta­ner­nes ån­de­li­ge leder inn­le­det sitt europa­be­søk i den lat­vis­ke ho­ved­sta­den Riga. Der spur­te NRK hva han synes om at ingen med­lem­mer av den nors­ke re­gje­rin­gen vil møte ham når han kom­mer til Oslo ons­dag.

- Det er mer eller mind­re nor­malt, sa den ald­ren­de bud­dhist­mun­ken, som hel­ler ikke fikk møte noen av Lat­vias po­li­tis­ke le­de­re. Han sa han var i Lat­via som bud­dhist­munk, ti­be­ta­ner og en av ver­dens sju mil­li­ar­der inn­byg­ge­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg er in­ter­es­sert i å møte folk, og det lig­ger ikke noe po­li­tisk motiv bak mitt besøk. Jeg er her kun for kul­tu­ren og det ån­de­li­ge. Og uan­sett hvor jeg drar, øns­ker jeg å ikke være til bry for myn­dig­he­te­ne, for­klar­te den 14. Dalai Lama da han møtte pres­sen i Riga.

Selv om den ti­be­tans­ke ån­de­li­ge le­de­ren ikke får møte noen av Erna Sol­bergs stats­rå­der, skal han møte flere po­li­ti­ke­re mens han er i Oslo.

- Fre­dag skal han blant annet møte 25 re­pre­sen­tan­ter på Stor­tin­get. I til­legg del­tar alle ung­doms­par­ti­ene med leder eller nest­le­der, sier le­de­ren i Stor­tin­gets Ti­bet-ko­mité, Ketil Kjen­seth (V). Han set­ter pris på det en­ga­sje­men­tet han har mer­ket seg blant de unge.

Tirs­dag ble søk­na­den om å få bruke lag­tings­sa­len til det time­lan­ge møtet av­slått for andre gang.

NTB

Les også
Dalai Lama inviteres til Norge også neste år