NYE TIDER: Sjefredaktør Vebjørn Selbekk sier at omleggingen Dagen nå har gjennomført er et digitalt sjumilssteg.

Dagen blir ny. Dette betyr det for våre lesere

Vi lanserer nå en rekke nye tjenester og løsninger som vil forbedre Dagen og gjøre leseropplevelsen bedre.

Torsdag 27. mai vil leserne merke at ikke bare ser avisen litt forskjellig ut både på nett og papir, men flere nye tilbud vil også bli tilgjengelig for deg som leser. Nye nettsider, en ny nyhetsapp og en ny digital bursdags-tjeneste er bare noe av det leserne kan ta i bruk.

– Dette handler om å skape et bedre tilbud totalt sett og å gjøre Dagen tilgjengelig for stadig flere. Da må vi hele tiden fornye oss. Nå tar vi et sjumilssteg i denne retningen, sier sjefredaktør Vebjørn Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer innhold

Selvsagt vil de som foretrekker å lese Dagens journalistikk og meningsinnhold på papir fortsatt kunne gjøre det, og sjefredaktøren understreker at omleggingen også vil komme lesere av papiravisen til gode.

– Vi satser fortsatt på papiravisen. Ved å gjøre endringene som vi nå gjør, ser vi for oss at det skal bli mer ressurser til innholdsproduksjon. Det betyr flere egenproduserte artikler, og det vet vi at leserne etterspør, sier Selbekk.

ILLUSTRASJON: Dagens nye nettsider er skreddersydd for å leses på mobiltelefoner.

Dette må brukerne gjøre

Men de største endringene finner altså sted digitalt. Å flytte alle abonnentene over i nytt system og å lage en ny og bedre «Min Side», er noe av det markedssjef Odd Arild Algrøy har jobbet med i kulissene de siste månedene. Arbeidet er utført i samarbeid med Agderposten Medier og Polaris Media Sør.

– For at leserne skal få glede av de nye tilbudene må alle opprette ny digital bruker. Det skal være en enkel og grei prosedyre, men kundeservice er selvsagt tilgjengelig for de som av ulike grunner måtte møte problemer, sier han.

Her kan du registrere ny digital bruker. Om du møter på problemer finner du våre hjelpesider her.

App og bursdagstjeneste

Nyhetsappen som blir lansert, kan lastes ned til Iphone fra App Store og til android-telefoner fra Google Play. Via appen kan leserne selv bestemme hvilke saksfelt og tema de selv ønsker å følge og varsles om. Dagens allerede eksisterende app som inneholder e-avisen vil fortsette å eksistere, men skifter navn til «Dagen eAvis».

Bursdagshilsener og andre gratulasjoner vil en fra nå av selv kunne legge inn via mennesker.dagen.no.

– Leserne får dermed muligheten til å dele bursdagshilsenen på flere måter og dessuten blir den synlig på fremsiden av dagen.no, sier frontsjef Øystein Lid, som har jobbet med denne delen av de nye tilbudene pluss det nye publiseringssystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har også lyttet til innspill fra lesere og fått på plass en rekke andre små og store forbedringer. Blant annet vil lesere som bruker ipad eller andre nettbrett merke en bedre leseopplevelse på dagen.no, legger Lid til.

Ber om tålmodighet

Selv om mye blir bedre med omleggingen er det mye som skal på plass i løpet av kort tid når den nye nettsiden lanseres torsdag.

– Vi ber om at folk er litt tålmodige med oss akkurat når overgangen skjer. Tekniske problemer forekommer alltid ved en omlegging som denne, og leserne må være forberedt på at ikke alt er helt optimalt fra dag én, sier sjefredaktør Selbekk.

Blant annet vil ikke alle årganger av dagen.nos digitale arkiv være på plass før det er gått et par uker.

For å være litt i forkant av en eventuell telefonstorm vil dagen.no være uten betalingsmur noen dager etter omleggingen.

– Slik kjøper vi oss litt tid til å fikse eventuelle problemer og leserne skal også ha god tid til å opprette en digital bruker, supplerer Odd Arild Algrøy.