Canada nærmer seg legalisering av prostitusjon

Høy­este­rett i Ca­na­da opp­he­ver sen­tra­le deler av loven mot pro­sti­tu­sjon. Da­gens be­stem­mel­ser er lov­stri­di­ge fordi de set­ter pro­sti­tu­er­tes sik­ker­het i fare, mener dom­mer­ne.

De ni med­lem­me­ne av dom­sto­len var en­stem­mi­ge i av­gjø­rel­sen som ble fat­tet sent fre­dag kveld norsk tid og som trer i kraft om ett år. I mel­lom­ti­den skal na­sjo­nal­for­sam­lin­gen i Ot­ta­wa få mu­lig­he­ten til å inn­føre nye lover og reg­ler for pro­sti­tu­sjon.

Tre pro­sti­tu­er­te, eller sex­ar­bei­der­e som de også kal­les, hadde gått til ret­ten med klage blant annet over at for­bud mot bor­del­ler tvang dem ut på gaten. Der­med ble de mer ut­satt for vold og andre over­grep, hev­det de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette hand­ler ikke om hvor­vidt pro­sti­tu­sjon som sådan bør være lov­lig eller ulov­lig. Det hand­ler om hvor­vidt lo­ve­ne som na­sjo­nal­for­sam­lin­gen har ved­tatt, hol­der mål etter grunn­lo­vens reg­ler, og det mener jeg de ikke gjør, sa høy­este­retts­jus­ti­tia­ri­us Be­ver­ley McLach­lin.

Jus­tis­mi­nis­ter Peter Mac­K­ay sier den kon­ser­va­ti­ve re­gje­rin­gen i Ot­ta­wa er be­kym­ret over dom­sto­lens av­gjø­rel­se. Re­gje­rin­gen vil nå vur­de­re ny lov­gi­ving, sier Mac­K­ay, som be­teg­ner pro­sti­tu­sjo­nen som et stort sam­funns­onde.

Les også
«Trodde jeg var født til å være et sexleketøy»Love Nepal
Les også
Kvinner fra Nord-Korea blir sex-slaver i KinaTim A. Peters
Les også
Sette undertrykte fri