Bygård i Lillehammer brenner ned – håper å redde to andre

En bygård i Lillehammer brenner ned søndag morgen. Brannvesenet jobber med å redde to tilstøtende bygninger, men har ikke kontroll på brannen.

Til sammen er 16 personer evakuert på grunn av brannen, som startet i en bygård i krysset mellom Storgata og Elvegata i Lillehammer sentrum natt til søndag. Én av dem er fraktet til sykehus.

– Bygningen der brannen startet kommer til å brenne ned. Nå er det en positiv utvikling for nabobygningene, og brannvesenet håper de kan berge dem. De føler at de begynner å få mer kontroll, men det er fortsatt ikke kontroll på brannen, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder iInnlandet politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Én røykskadd

Han forteller at nødetatene har kontroll på alle menneskene i bygningene. En kvinne i 20-årene er båret ut og sendt til sykehus med røykskader. Utover det er det ikke meldt om personskader, opplyser operasjonslederen.

Klokken 8.30 sier von Obstfelder at ni personer er evakuert fra bygården som brenner ned, Storgata 81, mens fire er evakuert Elvegata 15, to fra Storgata 79 og to fra Storgata 77.

Det er få leiligheter, men flere butikker i de tilstøtende byggene. Alle bygningene som er rammet av brannen, er trebygninger.

Ukjent årsak

IfølgeVG startet brannen i en leilighet der en vennegjeng på fire personer, de fleste av dem studenter, er bosatt.

Politiet meldte om brannen klokken 4.20. Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

De 15 evakuerte personene får overnatte på Mølla hotell, opplyser politiet.