Britisk presse krever at islamist arresteres

Kaller islamistlederen Anjem Choudary «et epi­sen­ter» for ter­ror i Stor­bri­tan­nia.

En bri­tisk avis kal­ler den sen­tra­le bri­tis­ke isla­mis­ten «et epi­sen­ter» for ter­ror i Stor­bri­tan­nia og kre­ver at han på­gri­pes. So­ma­lis­ke al-Sha­ba­ab roser draps­men­ne­ne i Lon­don.

Tab­loid­avi­sen The Sun hyl­ler på førs­te side fre­dag den drep­te, 25 år gamle sol­da­ten Lee Rigby, kjent som «Rig­gers» blant sine ven­ner: «Rig­gers, en vir­ke­lig kri­ger».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men inne i avisa kre­ver avi­sen at isla­mist­le­de­ren Anjem Chouda­ry på­gri­pes og stil­les for ret­ten.

- Chouda­ry er fort­satt fri til å spy ut edder og galle. Hver enes­te yt­ring fra ham er en ut­ford­ring og en fin­ger mot våre anti­ter­ror­lo­ver, skri­ver The Sun, etter å ha om­talt ham som «ond­ska­pens epi­sen­ter».

Chouda­ry selv av­vi­ser i flere in­ter­vju­er at han har hatt noen nær kon­takt med draps­men­ne­ne.

Også The Daily Mail an­ty­der at noe må skje med Chouda­ry.

- Det mest be­kym­rings­fullt er at hatspre­de­re som Chouda­ry til­la­tes å spre sitt hat­bud­skap om drap så ustraf­fet, skri­ver tab­loid­avi­sen på le­der­plass. Den til­føy­er at po­li­ti­et el­lers er svært raske til å gripe inn mot yt­ter­lig­gå­en­de bri­ter som sprer hat.

Venstre­ori­en­ter­te The Guar­di­an roser stats­mi­nis­ter David Ca­me­ron for å ha opp­ford­ret til ro og for å ha dem­pet an­kla­ge­ne om po­li­tisk motiv bak dra­pet.

- An­sva­ret lig­ger ute­luk­ken­de hos dem som be­gikk det, skri­ver The Guar­di­an om dra­pet.

Ny­hets­by­rå­et Reu­ters skri­ver at po­li­ti­et grans­ker spørs­må­let om en av de draps­mis­tenk­te har hatt eller har for­bin­del­se til den so­ma­lis­ke isla­mist­grup­pen al-Sha­ba­ab, som har bånd til al-Qa­i­da.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge Reu­ters har al-Sha­ba­ab i en Twit­ter-mel­ding truk­ket for­bin­del­se mel­lom Lon­don-dra­pet og dra­pe­ne i Tou­lou­se i Frank­ri­ke i fjor.

- Tou­lou­se, Bos­ton, Wool­wich ... Hvor blir det neste gang? Bare flir og tål det, det er uunn­gåe­lig. Man høs­ter som man sår, sier al-Sha­ba­ab.

Les også
Anti-islamister får støtte på FacebookKlikk for å endre tekstSoldatdrapet i London