Brente aborterte fostre for å varme opp sykehus

- Praksisen er totalt uakseptabel! Nå innføres det et umiddelbart forbud.

Prak­si­sen ble nylig av­slørt av pro­gram­met «Dis­patch­es» på Chann­el 4. Tu­sen­vis av abor­ter­te og spon­tan­abor­ter­te fost­re var an­gi­ve­lig blitt brent som kli­nisk av­fall i ovner som ga varme på flere syke­hus.

Nå har bri­tis­ke myn­dig­he­ter inn­ført et umid­del­bart for­bud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Prak­si­sen er to­talt uak­sep­ta­bel, er­klær­te helse­mi­nis­ter Dan Poul­ter iføl­ge BBC.

Poul­ter un­der­stre­ker at det store fler­tal­let av syke­hus har fulgt ret­nings­lin­je­ne som ikke til­la­ter å be­hand­le døde fost­re slik, men slår fast at dette må gjel­de alle.

Uvi­ten­de for­eld­re

I do­ku­men­tar­pro­gram­met ble det opp­lyst at minst 15.500 fost­re ble brent bare i løpet av de to siste årene. For­eld­re­ne skal ikke ha blitt kon­sul­tert.

De of­fent­li­ge ret­nings­lin­je­ne sier at kvin­ner som har fått ut­ført en pro­vo­sert abort eller opp­levd en spon­tanabort, har flere valg­mu­lig­he­ter. De skal gjø­res opp­merk­som­me på at de kan velge mel­lom be­gra­vel­se, kre­ma­sjon og for­bren­ning.

Sje­fen for Na­tio­nal Health Ser­vice, Bruce Keogh, har sendt et brev der han un­der­stre­ker at opp­bren­ning bør gjø­res på en «sen­si­tiv» måte og der­for ikke bør skje sam­men med av­fall. Helst mener han opp­bren­ning ikke burde bru­kes i det hele tatt, fordi han ikke anser det for å være pas­sen­de.

Or­ga­ni­sa­sjo­nen Sands, som støt­ter for­eld­re som har opp­levd død­føds­ler eller mis­tet ny­fød­te barn, mener opp­bren­ning er uak­septe­belt også for fost­re som er mind­re enn 24 uker gamle. Man an­be­fa­ler i ste­det kre­ma­sjon.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Claire overlevde en abort