Advokat Geir Lippestad talte under Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets hus i Oslo i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Bred støtte til Lippestad som Oslo-ordfører

Et flertall av bydelslederne i Oslo Arbeiderparti mener advokat Geir Lippestad, som forsvarte terrordømte Anders Behring Breivik, vil være en god ordførerkandidat i hovedstaden.

Pro­ses­sen med å velge en ord­fø­rer­kan­di­dat skal av­slut­tes til høs­ten. Selv om by­dels­par­ti­ene ennå ikke har tatt stil­ling til noen kan­di­da­ter, sier de aller fles­te by­dels­le­der­ne i Oslo Ap at de vil støt­te Lippe­stad der­som han selv vil, mel­der NRK.

- Han ser ut til å ap­pel­le­re bredt. Han har et tanke­gods som er trygt for­ank­ret i so­sial­de­mo­kra­ti­et, og han er vel­dig flink til å heve blik­ket og se de store sam­men­hen­ge­ne. Det har jeg per­son­lig stor sans for, og det tror jeg at mange er enig i, sier leder for by­dels­par­ti­et på Nord­strand, Anne Ny­eg­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny­eg­gen sier den ster­ke kon­kur­ran­sen fra bor­ger­lig side gjør Ar­bei­der­par­ti­et nødt til å ha en ord­fø­rer- og by­råds­le­der­kan­di­dat som ap­pel­le­rer bredt.

- Vi må ha en ord­fø­rer­kan­di­dat som kan matche Fa­bi­an Stangs po­pu­la­ri­tet og det fol­ke­li­ge han har ved seg. Han eller hun må være po­pu­lær på et eget grunn­lag, og ikke en kopi av Fa­bi­an Stang, sa Oslo Ap-le­der Jan Bøh­ler til NRK for to uker siden.

Lippe­stad selv sa da at han aldri har fått noen kon­kret hen­ven­del­se om å stil­le som ord­fø­rer­kan­di­dat, og at han der­for ikke hadde hatt noen mu­lig­het til å ta stil­ling til spørs­må­let.

Les også
Livsvernprisen til ekteparet Lippestad