Judy Clark, forsvareren til Dzjokhar Tsarnajev, ankommer domsavsigelsen i Boston. Foto: Reuters / Brian Snyder / NTB scanpix

Boston-bomberen dømt til døden

Dzjokhar Tsarnajev er dømt til døden for angrepet mot Boston Marathon i 2013.

Dermed har juryen valgt dødsstraff ved en giftsprøyte i stedet for livsvarig fengsel uten mulighet for løslatelse.

– Den endelige avgjørelsen er en passende straff for denne skrekkelige handlingen, sier USAs justisminister Loretta Lynch.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tsarnajev har mulighet til å anke dommen

8-åring

I løpet av den ti uker lange rettssaken har mer enn 150 vitner forklart seg.

Det tok juryen 14 timer å komme fram til straffeutmålingen og velge dødsstraff for seks av de 17 tiltalepunktene som Tsarnajev tidligere er blitt funnet skyldig i og som kunne gi dødsstraff.

Flere av ofrene og deres familier var til stede i rettslokalet da dommen falt fredag. Blant dem var foreldrene til den 8 år gamle gutten som var en av de tre dødsofrene. Foreldrene ba i forkant av dommen om at det ikke måtte bli dødsstraff i saken.

Broren

I april fant juryen 21 år gamle Tsarnajev skyldig i å ha drept tre og skadd 264 mennesker med to bomber ved målstreken under Boston Marathon for to år siden. Han er også funnet skyldig i å ha skutt og drept en politimann tre dager senere.

Forsvarerne hans hevder at Tsarnajevs 26 år gamle storebror Tamerlan, som døde i en skuddveksling med politiet, var hjernen bak angrepet. De ba mandag retten om å dømme Dzjokhar Tsarnajev til livstid uten mulighet for løslatelse, og ikke til døden.

Les også
Terrorsiktet mann var offiser i Irak
Les også
– Våpeninspektører fant spor av kjemiske våpen i Syria
Les også
– Dagens antisemitter angriper den jødiske statenIsrael-korrespondenten
Les også
Putin takker allierte for seieren over nazistene
Les også
USA vil ha gransking av FN etter soldatovergrep