Børre Knudsens gravstein veltet

Pinseaften ble flere graver i Troms skjendet. Blant flere gravsteiner som ble veltet, var monumentet på Børre Knudsens grav.

Det var Knudsens datter,Kjersti Sunniva Iden Knudsen, som fant natursteinen på farens grav liggende da hun kom for å stelle den lørdag, melder Nordlys.

– Veltet med vilje

Ifølge avisa var hun først i tvil og lurte på om det kunne være naturlige årsaker til at steinen ikke sto oppreist, men hun er nå sikker på at noen har veltet den med vilje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Den sto stødig, og jeg ser på steinen at den er skadet, sier hun.

Nordlys melder at flere gravsteiner ble veltet i deres dekningsområde, trolig natt til pinseaften, lørdag 14. mai.

På Tromsø gravlund gikk det ut over 26 gravsteiner, og der ser hærverket ut til å ha rammet tilfeldig valgte gravsteiner.

Bare én stein

Da er det trolig annerledes medBørre Knudsens siste hvilested. Han ligger gravlagt på Mortenhals i Malangen, som ligger i Balsfjord.

Der var Børre Knudsen sokneprest inntil han ble avskjediget fordi han i protest mot abortloven la ned den statlige delen av sitt embede i 1979. Han ble avskjediget ved dom i Høyesterett i 1983.

Når Knudsens gravstein er den eneste som er veltet på Mortenhals, er det grunn til å mistenke at det har sin bakgrunn i hans engasjement for det ufødte liv.

Etter flere år med Parkinsons sykdom døde Knudsen 17. august, 2014, 76 år gammel.