Politiet sperrer av et område på sentralstasjonen i Göteborg mandag ettermiddag. Foto: Adam Ishe / TT / NTB scanpix

Bombetrussel forsinket togtrafikken

Mandag meldte en ukjent innringer om en farlig gjenstand på et tog som sto på stasjonen i Göteborg. De knappe fire timene før faren ble avblåst, ga flere forsinkelser.

Svensk politi fikk klokken 11.31 mandag en telefon fra en ukjent innringer, som sa det var en farlig gjenstand om bord på et Öresund-tog på stasjonen. Politiets bombegruppe ankom sentralstasjonen like før klokken 13.

Den mistenkelige vesken på toget i Göteborg inneholdt ikke eksplosiver og faren er over, sier Ulla Brehm i politiet til Aftonbladet etter klokken 15.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vesken ble skutt av bombegruppen etter at den ble hentet ut av toget.

Store deler av sentralstasjonen og bussterminalen i Göteborg ble evakuert på grunn av bombetrusselen.

Ved 13-tiden ble det meldt at togtrafikken var i gang igjen fra flere plattformer. Men ved 14.30-tiden melder TT at ytterligere plattformer i Göteborg sperres av.

– Det er svenske SJ som tar seg av passasjerene på svensk side. Vi har satt opp busser mellom Halden og Sarpsborg, så de reisende der kommer seg videre, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB til NTB mandag ettermiddag.

Så sent som 7. juni ble deler av Göteborgs sentralstasjon evakuert etter en falsk bombetrussel. En mann ble pågrepet og siktet for en rekke trusler.

Torsdag forrige uke framsatte en 43 år gammel asylsøker bombetrusler mot hovedkontorene til Sveriges to største politiske partier og truet med å sprenge seg selv i luften i Gamla Stan i Stockholm.

Les også
Bombetrussel mot tog i Göteborg