En politisperring utenfor Göteborg sentralstasjon. Foto: Adam Ishe / TT / NTB Scanpix

Bombetrussel mot tog i Göteborg

All togtrafikk på sentralstasjonen i Göteborg er stoppet, og tog er blitt evakuert på grunn av en bombetrussel, bekrefter svensk politi.

Like før klokken 13 var politiets bombegruppe på stedet. Da var plattform 12 til 16 sperret av. Ved 14-tiden ble også bussterminalen ved sentralstasjonen sperret av, ifølge nyhetsbyrået TT.

Svensk politi fikk klokken 11.31 en telefon fra en ukjent innringer, som sa det var en farlig gjenstand om bord på et Öresundstog på stasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen har ringt oss og sagt at det ligger en farlig gjenstand om bord på et tog. Vi vet ikke om dette er riktig, men vi tar meldingen på største alvor, sier Göteborg-politiets talsperson Ulla Brehm til Expressen.

Den mistenkelige gjenstanden befinner seg i en veske om bord i toget, ifølge Aftonbladet.

Forsinkelser

Ved 13-tiden var togtrafikken i gang igjen fra flere plattformer, men det vil ifølge Trafikverket bli forsinkelser på flere avganger.

NSBs avgang fra Göteborg til Oslo S klokken 13.00 er en halv time forsinket. Toget skulle etter planen gå fra plattform 13, som er sperret av.

– Det er svenske SJ som tar seg av passasjerene på svensk side. Vi har satt opp busser mellom Halden og Sarpsborg, så de reisende der kommer seg videre, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB til NTB.

Flere trusler

Så sent som 7. juni ble deler av Göteborgs sentralstasjon evakuert etter en falsk bombetrussel. En mann ble pågrepet og siktet for en rekke trusler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag forrige uke framsatte en 43 år gammel asylsøker bombetrusler mot hovedkontorene til Sveriges to største politiske partier og truet med å sprenge seg selv i luften i Gamla Stan i Stockholm.