Bombe mot demonstranter i Bangkok

Minst 28 personer er såret etter at en bombe eksploderte i et demonstrasjonstog i Bangkok fredag, opplyser thailandske myndigheter.

An­gre­pet skal ha skjedd ved at en spreng­lad­ning ble kas­tet inn blant de­mon­stran­te­ne, mel­der ny­hets­by­rå­et DPA.

Det er ennå ikke klart hvor al­vor­li­ge ska­der de så­re­de har, men TV-bil­der viser flere per­soner som lig­ger på bak­ken mens am­bu­lan­ser frak­ter andre så­re­de bort fra åste­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sam­ti­dig som po­li­ti og sol­da­ter ankom åste­det, lette flere de­mon­stran­ter etter gjer­nings­men­ne­ne i byg­nin­ge­ne i nær­he­ten.

An­gre­pet er det siste av flere som den siste tiden har vært ret­tet mot de­mon­stran­te­ne som for­sø­ker å blok­ke­re re­gje­rings­kon­to­rer og andre of­fent­li­ge bygg og sten­ge hele byen i pro­test mot stats­mi­nis­ter Yinglu­ck Shi­na­wa­tra og hen­nes re­gje­ring.

De­mon­stran­te­ne vil at Shi­na­wa­tra skal gå, men mener sam­ti­dig at ny­val­get som hun har ut­lyst kom­mer for tid­lig og ikke vil gi op­po­si­sjo­nen tid til å samle nok opp­slut­ning.

Thai­lands uten­riks­mi­nis­ter Surapong To­vichakchai­kul sa tid­li­ge­re på fre­da­gen at det var på tide at re­gje­rin­gen tok til­ba­ke kon­trol­len over ho­ved­sta­den, en ut­ta­lel­se som kan tol­kes som at det be­gyn­ner å tære på re­gje­rin­gens tål­mo­dig­het med de­mon­stran­te­ne.

(©NTB)

Reise til Thailand

Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til disse provinsene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Bangkok for oppdatert informasjon.

Kilde: landsider.no

Les også
«Nedstengingen» av Bangkok har begynt