BOMBE: Brannmannskaper, ambulansepersonell og politi rykket ut etter en eksplosjon på en byggeplass i München onsdag. Fire personer ble skadd. Det var en bombe fra andre verdenskrig som gikk av. Foto: Sven Hoppe / AP / NTB

Bombe fra andre verdenskrig eksploderte i München

En bombe fra krigens dager eksploderte onsdag på en byggeplass i München, like ved en travel jernbanelinje. Fire personer ble skadd, en av dem alvorlig.

En røyksøyle steg opp fra eksplosjonsstedet ved Donnersbergerbrücke stasjon. Det anlegges nytt jernbanespor i området, som ligger omkring en kilometer øst for sentralstasjonen i byen.

Togtrafikken ble i en periode stanset, men i løpet av ettermiddagen kom den i gang igjen. Enkelte tog ble også evakuert. Brannvesenet i byen opplyser at det ikke er skader på det eksisterende jernbanesporet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ueksploderte bomber fra andre verdenskrig blir stadig funnet i Tyskland, 76 år etter krigens slutt. Det skjer ofte under bygge- og gravearbeider. Enkelte ganger er det nødvendig med omfattende evakueringer når eksplosivene uskadeliggjøres.

Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann sier den 250 kilo tunge bomben ble oppdaget under boring. Han sier myndighetene nå skal granske hvorfor den ikke ble oppdaget tidligere.