Folk samlet seg utenfor skolen i Kankara lørdag, dagen etter en bortføring som Boko Haram har tatt på seg skylden for. Mange klarte å rømme, men flere hundre elever er fortsatt ikke gjort rede for. Foto: Abdullatif Yusuf, AP / NTB

Boko Haram tar på seg skylda for bortføring av skoleelever i Nigeria

Ekstremistgruppen Boko Haram sier de står bak bortføringen av elever fra en videregående skole i Nigeria. Over 300 elever er ikke redegjort for.

I alt 333 av 839 elever fra en videregående skole i Kankara i den nordlige delstaten Katsina var mandag fortsatt ikke gjort rede for etter hendelsen fredag.

Over 100 angripere på motorsykler med AK 47 åpnet ild mot sikkerhetsstyrker under bortføringen, og det har vært flere sammenstøt. Mange av elevene har klart å flykte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er Abubakar Shekau, og våre brødre står bak bortføringen i Katsina, sier Boko Haram-lederen i et lydopptak. Gruppen sto også bak bortføringen av 276 jenter fra en skole i Chibok nord i Nigeria i 2014.

Bortføringen og kampanjen #BringBackOurGirls fikk mye oppmerksomhet den gang. Minst hundre av disse jentene er fremdeles savnet.

Emneknaggen #BringBackOurBoys trendet på sosiale medier i Nigeria søndag sammen med sterke krav om at regjeringen må gjøre mer for å redde elevene.