Biskop Bondevik vurderer sin stilling

Odd Bondevik vil vurdere sin stilling som biskop i Den norske kirke, og anbefaler kirkemedlemmer å oppsøke alternative menigheter utenfor statskirken.

Under et seminar på Fjellhaug skole onsdag, rettet mørebiskopen Odd Bondevik en tydelig kritikk mot den del av Den norske kirke som går inn for homofile i vigslede stillinger.

I foredraget sa Bondevik at han regnet disse teologene som vranglærere i samlivsetiske spørsmål.

? Jeg er usikker på hvor grensen går til vranglære i dette spørsmålet. Men å sidestille homofilt samliv med ekteskap er i alle fall vranglære, sa Bondevik.

Alternative menigheter
I foredraget kom han også inn på situasjonen til kirkemedlemmer som føler at den kirkelige situasjonen i dag er vanskelig å leve med.

? Allerede nå ser vi at enkelte kirkemedlemmer trekker seg ut fra kirken og blir passivisert. Jeg ser med stort alvor på det som allerede skjer. Det er bedre at disse finner et alternativ på bedehuset eller i frittstående menigheter enn at de blir privatreligiøse. Alternative gudstjenestefellesskap er bedre enn passivitet. Vi må også støtte de bibeltro prestene der den lokale situasjonen blir utålelig.

Vanskelig
I et intervju med Vårt Land sier biskop Odd Bondevik at dersom Kirkemøtet i 2007 åpner for tilsetting av homofile i vigslede stillinger eller innfører liturgiske ordninger for velsignelse av homofile partnerskap, vil det bli vanskelig for ham å fortsette som biskop i Den norske kirke.

Mz