Bevæpnet mann skutt og drept av politi i Paris

Samme dag som Frankrike markerte ettårsdagen for angrepet mot Charlie Hebdo, ble en mann skutt og drept av politiet da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon i Paris.

Episoden skjedde ved en politistasjon i Paris' 18. arrondissement nord i byen torsdag.

Mannen var bevæpnet med kniv, og ifølge en talsmann for det franske innenriksdepartementet var han også iført noe som så ut til å være et bombebelte. Bombebeltet viste seg imidlertid å være falskt, opplyser talsmannen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Idet mannen forsøkte å ta seg inn på politistasjonen, ropte han «Allahu akbar» (Gud er stor), forteller politikilder.

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået AFP at han hørte to-tre skudd. Knivmannens identitet er ennå ikke kjent.

Fransk hovedstad i høyspenn

Nyhetene om skytingen kom like etter at Frankrikes president François Hollande hadde holdt sin tale under en av minnemarkeringene i landet i forbindelse med ettårsdagen for Charlie Hebdo-angrepet.

Tolv mennesker ble drept inne i satiremagasinets redaksjonslokaler mens en politimann ble drept da gjerningsmennene flyktet fra åstedet. To dager senere ble fire mennesker drept i et angrep på et jødisk supermarked i Paris.

Angrepet i fjor ble det første av flere jihadist-angrep i Frankrike i 2015. I det siste ble 130 mennesker drept da en konsertsalong og flere restauranter i Paris ble angrepet.

I ettertid er det iverksatt flere sikkerhetstiltak. Politifolk kan bære våpen også når de ikke er på jobb, og 200 personer i landet har fått forbud mot å reise fordi myndighetene mistenker at de vil dra til Syria eller Irak.

I sin tale torsdag gjentok Hollande også løftet om 5.000 flere politifolk for å bedre sikkerheten i landet.

Hollande ber sikkerhetstjenestene samarbeide

Den franske presidenten mener også sikkerhetstjenestene må samarbeide bedre for å unngå terror

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når vi møter slike fiender, er det viktig at tjenester som politi, etterretningen og det militære jobber perfekt sammen og deler all informasjon de har med hverandre, sa Hollande i talen i forbindelse med minnemarkeringene torsdag.

Flere av personene som politiet mener deltok i Charlie Hebdo-angrepet og angrepene i Paris i november, var allerede kjent for den franske sikkerhetstjenesten fordi de hadde deltatt i den syriske borgerkrigen eller hadde forsøkt å reise til Syria.