Ber om gjenforening med broren

I over 12 år har Kjell Graff bedt Gud om å bli forsonet med broren og familien som går i Sannhetens Ord Bibelsenter.

– Det har vært min hovedbønn at Herren må gripe inn, men så blir man jo motløs og lurer på hva som skal til for at situasjonen skal endre seg. Det bidrar ikke akkurat til å styrke troen, sier Kjell Graff.

Han og kona ble aldri medlemmer i menigheten, men gikk der på et par møter i en tidlig fase.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi følte oss ikke hjemme der, sier han.

God relasjon

Graff og broren bodde i nærheten av hverandre og var svært gode venner. De hjalp hverandre med ulike tjenester, og da to av barna skulle stå til konfirmasjon samtidig, arrangerte de en felles fest hjemme på gården.

Bruddet mellom dem begynte i forbindelse med bryllupet til nevøen, som også går i menigheten.

Til tross for mistilliten etter bryllupet, var Kjell Graff på talefot med broren sin i en periode. Men da han i en samtale med broren stilte spørsmål ved bønne- og omsorgsleder Astrid Bentsen, om hun hadde for mye makt, ble han innkalt til hastemøte med blant annet noen fra ledelsen.

LES:– Menigheten tok fra meg datteren min

Stilte spørsmål

– Han følte nok at han måtte gjøre det. Det mest alvorlige ved min kritikk var at jeg hadde stilt spørsmål ved Astrid Bentsen. Det var stygt og ondskapsfullt, fikk jeg høre, og jeg ble bedt om å be henne om tilgivelse.

Kjell Graff fulgte oppfordringen og dro hjem til henne. Hvis hun hadde opplevd det han sa som negativt, ville han gjerne be om tilgivelse for det, sa han.

Med bakgrunn i det han selv og andre har opplevd, mener han å se et mønster.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når man ønsker å «rydde opp», og ber om å få vite hva galt man har sagt eller gjort, får man til svar at det må man be Gud om å åpenbare. Deretter kan man komme tilbake og bekjenne. Det fins ingen betingelsesløs tilgivelse, sier han.

Kontakten mellom han og broren kjølnet, og plutselig fikk han beskjed om at han ikke lenger kunne låne redskaper, slik han hadde gjort før. Broren begynte å holde seg unna, og etter hvert kom beskjeden om at de ikke kunne ha kontakt lenger.

– Det var tydelig at han ble styrt, sier Graff.

Etter dette takket broren nei til familiesammenkomster de ble invitert til, blant annet begge de to yngste døtrenes brylluper.

Sorg

Han kjenner en stor sorg over å ha «mistet» broren. Barna deres som tidligere hang tett sammen, har heller ingen kontakt.

– Jeg har rakt ut hånden og sagt at jeg håper han tar kontakt. Døra står alltid åpen.

– Du har bedt i 13 år om forsoning uten at noe har skjedd. Hvordan oppleves det?

– Man er vel på en måte blitt for vant til manglende bønnesvar. Jeg må si at jeg har kjent på mye frustrasjon på grunn av det som har skjedd mellom meg og min bror som sto hverandre så nær, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjenner seg ikke igjen

Dagen har vært i kontakt med broren, Per Gunnar Graff. Han sier at han ikke kjenner seg igjen i Kjell Graffs fremstilling av forholdene.

– Det er riktig at jeg og sønnene mine hadde en samtale med Kjell vedrørende noe han hadde uttalt om Astrid Bentsen, og som var helt galt. Han innrømmet også at det han hadde sagt var galt. Det var på ingen måte noe hastemøte med noen fra lederskapet, men en familiesamtale som skjedde på Kjell sin arbeidsplass.

Broren forteller at han selv skal ha opplevd mye vondt og urettferdig fra Kjell.

– Alle disse vonde opplevelsene er årsaken til at det har vært vanskelig å ha så tett kontakt som vi hadde tidligere. Dette har vi snakket om, men det ser ikke ut til at han forholder seg til dette, sier han.

Avviser kritikk

Sannhetens Ord Bibelsenter ved de fire pastorene og bønne- og omsorgsleder har fått tilgang til påstandene til Kjell Graff, men ønsker ikke å kommentere disse spesifikt.

Lederskapet viser tilden generelle kommentaren de har kommet med som stod på trykk i Dagen på lørdag. Der heter det at de «i årevis har levd med en slags organisert gruppe med mennesker som til stadighet kommer med sine godt samkjørte urettmessige og grove beskyldninger om oss».