Steinkastende palestinere i bydelen Shuafat i Jerusalem torsdag 3. juli. Foto: REUTERS/Ammar Awad/NTB Scanpix

BBC: Hamas vil kunngjøre våpenhvile på Gaza

Det er forhandlet fram en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen, melder BBC.

Samtidig er situasjonen svært spent i Øst-Jerusalem i forbindelse med begravelsen av en drept palestinsk tenåring.

En kilde i Hamas sier til den britiske kringkastingen at egyptiske tjenestemenn har meglet fram en våpenhvile, men det er ikke kjent når den eventuelt skal kunngjøres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidlig fredag morgen ble det skutt fire raketter fra Gazastripen, hvorav minst to landet i ubebygde områder, ifølge det israelske militæret.

Begravelsen av 17-åringen Mohammed Abu Khdair vil ifølge nyhetsbyrået AFP finne sted fredag formiddag. Den er tidligere utsatt som følge av at liket er blitt obdusert av israelske rettsmedisinere.

Obduksjon

Israelske myndigheter sier at det fortsatt er uklart hva som har skjedd, mens guttens familie er overbevist om at han er blitt bortført av israelere, som hevn for drapene på tre israelske tenåringer på Vestbredden.

Tenåringen ble funnet drept og brent til det ugjenkjennelige i Vest-Jerusalem tidligere i uken.

Torsdag ble i alt 34 raketter avfyrt fra Gazastripen mot det sørlige Israel, ifølge det israelske militæret. Samtidig har israelske styrker gjennomført en rekke luftangrep mot Vestbredden.

Advarer Hamas

Torsdag flyttet Israel stridsvogner og andre pansrede kjøretøy nærmere grensen til Gazastripen. Israel har bedt Hamas gjøre alt for å stanse rakettangrepene, for slik å unngå en ny israelsk offensiv.

– Vi ser fram mot en nedtrapping av situasjonen, ikke en opptrapping, men vi må være forberedt, sier Peter Lerner, talsmann for det israelske forsvaret, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Les også
Israelske styrker posisjoneres mot Gaza
Les også
To hus truffet av raketter i Sør-Israel
Les også
Mange såret i kamper i Jerusalem etter drap
Les også
Hamas: – Israel kommer til å betale
Les også
Netanyahu ber folk besinne seg etter nytt tenåringsdrap