Bastesen tilkjent millionerstatning fra staten

Lag­manns­ret­ten har fast­slått at sta­ten er an­svar­lig for at Stei­n­ar Baste­sen først fikk fiske­ret­ten til­ba­ke ett år etter han gikk av som stor­tings­po­li­ti­ker.

Nå får han 2,9 mil­lio­ner kro­ner i er­stat­ning.

Baste­sen sier at lag­manns­ret­tens dom i ho­ved­sak vir­ker grei, men be­kla­ger at sta­ten ikke har vært vil­lig til å drøf­te saken eller for­sø­ke å få den løst ved retts­mek­ling, skri­verBrønn­øy­sunds Avis.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at Baste­sen i 2005 av­slut­tet sine åtte år på Stor­tin­get for Kyst­par­ti­et, bruk­te Fiskeri­di­rek­to­ra­tet og Fiske­ri- og kyst­de­par­te­men­tet ett år på å gi Baste­sens sel­skap Alu Safe AS fiske­ad­gan­gen til­ba­ke. Lag­manns­ret­ten har nå kon­klu­dert med at sta­ten er an­svar­lig for det øko­no­mis­ke tapet.

Sum­men på 2,9 mil­lio­ner kro­ner er in­klu­dert ren­ter og saks­om­kost­nin­ger, og er om lag 1 mil­lion kro­ner la­ve­re enn Baste­sens krav.

Saken har ver­sert i ulike retts­in­stan­ser i flere år. I fjor for­kas­tet Høy­este­rett den for­ri­ge dom­men fra lag­manns­ret­ten, som gikk i sta­tens favør. Den fast­slo også at kra­vet ikke var for­el­det.