- Avvisning av Dalai Lama slår tilbake på Norge

- Om norske myndigheter ikke vil motta Dalai Lama, slår det først og fremst tilbake på dem selv, sier Dalai Lamas representant.

På telefon fra hovedkvarteret i India kommenterer Dalai Lamas offisielle representant for Nord-Europa, Thubten Samdup, overfor NTB den norske debatten og situasjonen etter at stortingspresident Olemic Thommessen har gitt beskjed om at Dalai Lama ikke blir mottatt offisielt av Stortinget.

Regjeringen sier den ikke har bestemt seg for om den vil møte den tibetanske eksillederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Thubten Samdup er godt informert om debatten i Norge.

Slår tilbake

- Den slår svært dårlig tilbake på norske myndigheter, for jeg er sikker på at befolkningen er uenig i en slik holdning, sier han, uten å være klar over onsdagens meningsmåling i VG der 60 prosent av de spurte sier at regjeringen ved statsminister Erna Solberg eller utenriksminister Børge Brende burde ta imot Dalai Lama.

- En fredens mann som Dalai Lama burde alltid være velkommen, sier Samdup.

Gleder seg

Samtidig understreker Samdup at han ser med glede fram til Norge-besøket.

- Jeg er sikker på at det vil bli en suksess. Hovedformålet er jo å møte dem som har invitert Dalai Lama, og det er et godt arrangement, sier han.

Arrangørene av Dalai Lamas besøk, Nobelinstituttet, Den norske Tibetkomité og Karma Tashi Ling buddhistsamfunn, har for lenge siden meldt at alle offentlige arrangementer med Dalai Lama er utsolgt.

Åpning

- Programmet pågår fra 7. til 9. mai, men Dalai Lama forlater først Norge den 10. mai. Betyr det at det vil være rom for et møte om norske myndigheter skulle ombestemme seg?

- Der det er vilje, vil vi alltid finne tid til å møtes, svarer Samdup.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til daglig er hans kontor i London, men han har i noen dager vært i Dharamsala nord i India foran Dalai Lamas reise til Europa.

Før han kommer til Oslo, skal den tibetanske eksillederen også besøke Latvias hovedstad Riga 5. og 6. mai.

(©NTB)

Les også
Kina advarer Norge mot å møte Dalai LamaDalai Lama besøker Norge 7. mai
Les også
Fortsatt brennhet rettighetskamp i TibetFakta om Tibet