AUF utsetter gjenoppbygningen av Utøya

AUF har be­slut­tet å høre på de kri­tis­ke røs­te­ne til gjen­opp­byg­gin­gen av Utøya og tar et års tenke­pau­se.

- Ar­bei­det som opp­fat­tes som fø­lel­ses­mes­sig vans­ke­lig vil ikke bli star­tet opp før tid­ligst siste halv­år i 2014. Dette har vært en vans­ke­lig av­gjø­rel­se, som vi har brukt mye tid på. Jeg håper denne be­slut­nin­gen vil bidra til å skape en bedre og mer for­ank­ret pro­sess, sier AUF-le­der Eskil Pe­der­sen til Af­ten­pos­ten.

AUF pre­sen­ter­te pla­ne­ne for gjen­opp­byg­gin­gen av Utøya i sep­tem­ber i fjor, og sa blant annet at kafébyg­get og pumpe­hu­set skul­le rives. Mange av de 69 som ble drept på øya 22. juli 2011 døde ved de to byg­nin­ge­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hørte på kri­ti­ker­ne

Både etter­lat­te og over­le­ven­de rea­ger­te på gjen­opp­byg­gings­pla­nen, og mange har vært kri­tis­ke til i det hele tatt å ar­ran­ge­re som­mer­leir på Utøya igjen. Sam­ti­dig har AUFs mål vært å bygge opp Utøya til «Nor­ges le­den­de kurs- og leir­sted for ung­dom».

I no­vem­ber tok Eskil Pe­der­sen selv­kri­tikk og ut­tal­te at AUF skul­le lytte mer til de kri­tis­ke røs­te­ne rundt pla­ne­ne om øyas frem­tid, og siden har den opp­rin­ne­li­ge pla­nen til 60 mil­lio­ner kro­ner blitt end­ret og ned­jus­tert.

- God av­gjø­rel­se

Støtte­grup­pen for 22. juli, som ba AUF ta en tenke­pau­se ut 2014 da de nye pla­ne­ne ble pre­sen­tert i sep­tem­ber, er for­nøyd med be­slut­nin­gen AUF nå har tatt.

- Vi synes dette er en god av­gjø­rel­se. Støtte­grup­pen ga en til­bake­mel­ding til AUF i høst, og denne har de nå re­spon­dert på, sier le­de­ren for støtte­grup­pen, Trond Blatt­mann om ut­set­tel­sen.

Les også
Stoltenberg: - Utøya-ofrenes drømmer dør aldri
Les også
Minnested for Utøya like ved Utvika camping
Les også
Dugnaden på Utøya har startet