Asylsøkere ønsket velkommen

Asylsøkere fra mottaket på Forus ble ønsket velkommen med trampeklapp.

Over to tusen tenåringer skrev postkort til flyktninger for å ønske dem velkommen. Det ble delt ut kort og penner på møtet søndag, der deltagerne fikk skrive eller tegne sin velkomsthilsen til asylsøkere. Mottaket er et av landets største og huser rundt 900 asylsøkere.

– La oss gi dem kjærlighet i form av gode ord, sa festivalsjef Eirik Bregård Andresen fra scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:– Impuls vil ønske flyktningene velkommen

Til trampeklapp fra en fullsatt sal kom asylsøkere fra mottaket til møtet for å motta kortene på vegne av de andre på mottaket.

Etterpå sto deltagerne i kø for å melde seg til praktisk og frivillig innsats for asylsøkere.

Slaveri

Da Dagen snakket med Martine Fjeldstad (15) fra Sandnes før søndagsmøtet, var det talen mot slaveri hun trodde hun kom til å huske best fra årets Impuls.

Leder Ben Cooley fra anti-menneskehandelorganisasjonen «Hope for Justice» talte på ungdomskonferansen Impuls lørdag kveld.

Talen gjorde inntrykk på Martine.

– Han engasjerer alle slik at vi vil gjøre noe mot slaveri, sier Martine. Selv har hun stått på stand for «Hope for Justice» under konferansen.

I helgen var 2400 ungdommer samlet til årets Impuls i IMI-kirken i Stavanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lovsangen

Elise Rosnes (14) fra Tananger fremhever lovsangen og at både talere og ungdommer er så engasjerte. Helgen er også full av seminarer.

– Jeg har vært på jentesemiaret og på seminaret til «Hope for Justice». Senere i dag skal på seminar med HP Martinsen. Han var torpedo og skal fortelle om hvordan livet hans var blitt forandret.

De to tenåringene forteller begeistret at det har vært lange køer til forbønn.

– Mange ville ha nyfrelstpakker.

– Nyfrelstpakker?

– Det er pakker med nytestamente og små brosjyrer, for eksempel om hvor i Bibelen man skal lese i forskjellige situasjoner. Det var mange som ville ha slike. Det er kjempebra, sier de to.