Sender postkort til akuttmottaket

2.000 tenåringer skal i helgen hilse asylsøkere på akuttmottak velkommen med postkort.

Over to tusen tenåringer vil på helgens Impuls-konferansen skrive postkort til flyktninger for å ønske dem velkommen.

– Vi tar imot flere flyktninger enn før. Det har også ført til et hardt debattklima. Vi vil ønske flyktningene velkommen, sier festivalsjef Eirik Bregård Andresen for Impuls 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER:Nå banker kristne egyptere på døren

Tenåringene på festivalen vil få utdelt postkort som skal gis til Forus akuttmottak, som ligger mellom Stavanger og Sandnes. Mottaket er et av landets største og huser rundt 900 asylsøkere.

– På postkortet kan ungdommene skrive en egen hilsen, tegne en tegning eller skrive «velkommen». Vi har mulighet til å si noe annet enn mange i samfunnet sier til dem, sier Bregård Andresen.

Store ungdomsgjenger

Den store ungdomskonferansen arrangeres i IMI-kirken i Stavanger siste helg i januar hvert år. I år er det ventet 2400 deltagere og medarbeidere. Store ungdomsgrupper fra menigheter i Hordaland og på Sørlandet kommer i busser til oljebyen - i tillegg til rogalendinger. Det er også ventet noen grupper fra Oslo-området.

– Det er tenåringer, de fleste fra 9. klasse på ungdomsskole til 2. klasse på videregående. Det kommer konfirmantgjenger fraDen norske kirke, pinsevenner og andre venner. Det er en kirkelig spennvidde, og det synes vi er gøy, sier Bregård Andresen.

Orkanhelg

Når Dagen snakker med Bregård Andresen fredag ettermiddag, er det like før den varslede orkanen Tor treffer kysten. Foreløpig er det litt tidlig å si om det hindrer bussene å nå frem til Stavanger, og festivalsjefen har fått noen meldinger om at det er vanskelig med ferjer.

LES:Unge vil bo kollektivt

Varselet om ekstremvær fikk også festivalen til å jobbe intenst med å legge fredagens tale av Thomas Åleskjær ut på nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Perfekt-seminar

En rekke møter og seminarer, samt døgnkontinuerlig bønn og lovsang, venter Impuls-deltagerne. Det skal være seminar om godhet, helbredelse, og egne seminarer for jenter og gutter. Lørdag er det også seminar om menneskehandel, om «Gud og vitenskap», om å være kristen på skolen og om presset om å være perfekt.

– Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang. Vi får formidle til en generasjon som får høre at de ikke er gode nok, at de har en identitet i Kristus, sier Bregård Andresen.

LES OGSÅ:Bekjenner sin tro på Facebook