– Jeg har en veldig viktig sak å slåss for, nemlig at flere eldre må få være med i styre og stell. Det er forskrekkelig at det bare tas hensyn til geografi og kjønn og ikke alder på valglistene, sier Astrid Nøklebye Heiberg. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Astrid Nøklebye Heiberg (80) vil på Stortinget

Superveteran Astrid Nøklebye Heiberg ønsker å gjøre comeback på Stortinget, 32 år etter at hun sist ble valgt inn. 80-åringen vil gjerne ha en plass høyt oppe på Høyres valgliste fra Oslo.

– Jeg har en veldig viktig sak å slåss for, nemlig at flere eldre må få være med i styre og stell. Det er forskrekkelig at det bare tas hensyn til geografi og kjønn og ikke alder på valglistene, sier Nøklebye Heiberg til NTB.

Hun er utdannet psykiater og er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Foruten å ha vært president i Norges Røde Kors og Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger har hun en lang politisk karriere bak seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun var statssekretær i Willochs første regjering og senere stortingsrepresentant, statsråd og nestleder i Høyre. Mange lot seg overraske da Nøklebye Heiberg på nytt ble utnevnt som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet i 2013. Hun fikk avskjed i nåde i april, etter blant annet å ha fullført arbeidet med en egen seniorstrategi.

Oslo Høyre vil avholde en rådgivende uravstemning blant medlemmene i november, før nominasjonskomiteen legger fram sitt forslag til valgliste i januar neste år. Selve nominasjonsmøtet finner sted 13. februar.

Alle Oslo Høyres seks sittende stortingsrepresentanter har sagt ja til gjenvalg. I tillegg har tidligere ordfører Fabian Stang sagt at han gjerne vil på Stortinget.

Les også:

Les også
KrFU-kompromiss åpner for å gjøre Støre til sjef
Les også
Syversen sier ja til gjenvalg for KrF
Les også
Sp vil ikke samarbeide med KrF uten Ap
Les også
KrF bør ikke delta i en Ap-ledet regjering
Les også
Hareide er bekymret for Aps Israel-politikk