Arfan Bhatti funnet fengslet i Pakistan

Han sier at han ikke vil ha hjelp fra nors­ke myn­dig­he­ter som han anser for å være van­tro.

Den selv­er­klær­te isla­mis­ten Arfan Bhat­ti soner en seks år lang feng­sels­dom i Pa­kis­tan.

Han sier til TV 2 at han ikke vil ha hjelp fra nors­ke myn­dig­he­ter som han anser for å være van­tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter å ha vært an­holdt i ti må­ne­der skal Bhat­ti 19. sep­tem­ber ha blitt dømt av en stamme­dom­stol og over­ført til et feng­sel ved gren­sen til Af­gha­ni­stan.

Iføl­ge hans egne opp­lys­nin­ger er han dømt til seks års feng­sel for brudd på Fron­ti­er Crime Re­gu­la­tion, lover som gjel­der i de pa­kis­tans­ke stamme­om­rå­de­ne FATA (Fe­deral­ly Ad­mi­niste­red Tri­bal Areas)

Vil ikke ha hjelp

36-årin­gen opp­ly­ser at han nå for­sø­ker å anke dom­men. Han vil ikke ha hjelp fra Norge.

- Iføl­ge sha­rialo­ven kan jeg ikke motta hjelp fra de van­tro. Der­for har jeg ikke ver­ken ringt eller in­volvert dem, sier Bhat­ti til TV 2.

- De euro­pe­is­ke lan­de­ne er nok vel­dig let­tet over at jeg sit­ter her. Da blir det fred å få for dem, sier Bhat­ti.

Den nors­ke stats­bor­ge­ren sit­ter på iso­la­sjon, men har mu­lig­het til både te­le­fo­nisk kon­takt og besøk. Iføl­ge TV 2 skal han være i jevn­lig kon­takt med fa­mi­li­en. Bhat­ti ble meldt sav­net av fa­mi­li­en i ja­nu­ar etter at han reis­te til Pa­kis­tan høs­ten 2012.

Tak­ket nei til å kjøpe in­ter­vju

Nors­ke myn­dig­he­ter har jevn­lig hen­vendt seg til pa­kis­tans­ke myn­dig­he­ter.

- Vi har gjen­tat­te gan­ger vært i kon­takt med pa­kis­tans­ke myn­dig­he­ter for å få en be­kref­tel­se om en even­tu­ell ar­resta­sjon, men det har vi ikke fått. Det er det vi job­ber med nå, sier presse­tals­kvin­ne Kris­tin En­stad i Uten­riks­de­par­te­men­tet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For to uker siden ville den nors­ke isla­mis­ten Ubaydul­lah Hus­sain selge et in­ter­vju med Arfan Bhat­ti til høyst­by­den­de blant nors­ke medi­er, men ingen har slått til på til­bu­det. TV 2 tak­ket også nei.

Det var lenge stil­le fra Bhat­ti, men i be­gyn­nel­sen av sep­tem­ber be­kref­tet Bhat­tis ad­vo­kat John Cris­ti­an Elden at Bhat­ti var i live og i god form.

Bhat­ti er med i den isla­mis­tis­ke grup­pen Pro­fe­tens Ummah og er straffe­dømt åtte gan­ger for blant annet kniv­stik­king og sky­ting.

I 2008 ble han fun­net skyl­dig i med­virk­ning til sky­ting mot Det Mo­sa­is­ke Tros­sam­funds sy­na­go­ge i Oslo.

(©NTB)

Les også
VG: Bhatti skal være pågrepet i Pakistan