VG: Bhatti skal være pågrepet i Pakistan

Den nors­ke isla­mis­ten Arfan Bhat­ti skal iføl­ge VG være på­gre­pet av pa­kis­tansk sik­ker­hets­tje­nes­te.

Iføl­geVGs opp­lys­nin­ger skal Bhat­ti hol­des i for­va­ring på et ukjent sted. Han skal ha blitt på­gre­pet tid­li­ge­re i år i grense­om­rå­det mel­lom Pa­kis­tan og Af­gha­ni­stan.

Bhat­tis ad­vo­kat John Chris­ti­an Elden sier at han har hørt ryk­ter om det samme, men at han ikke har fått det be­kref­tet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg leg­ger til grunn at Uten­riks­de­par­te­men­tet som har an­sva­ret for å finne nors­ke bor­ge­re som er borte i ut­lan­det, har ar­bei­det ak­tivt de siste må­ne­de­ne med å finne ham, sier Elden til VG.

Un­der­di­rek­tør Frode O. An­der­sen i Uten­riks­de­par­te­men­tet sier han ikke er kjent med at Bhat­ti skal være på­gre­pet og fengs­let i Pa­kis­tan.

Arfan Bhat­ti reis­te til Pa­kis­tan i fjor høst og har ikke gitt noe livs­tegn fra seg siden be­gyn­nel­sen av ja­nu­ar. Iføl­ge fa­mi­li­en hans er det sist kjen­te om­rå­det han opp­holdt seg i Kohat ved gren­sen til Af­gha­ni­stan. Norsk po­li­ti har etter­lyst ham gjen­nom In­ter­pol.

I no­vem­ber la Bhat­ti ut bil­der av seg selv på net­tet der hanpo­ser­te med auto­mat­vå­pen i et fjell­om­rå­det som tro­lig er i grense­om­rå­det mel­lom Af­gha­ni­stan og Pa­kis­tan.

Bhat­ti er med­lem av den isla­mis­tis­ke grup­penPro­fe­tens Ummah. Han er straffe­dømt åtte gan­ger for blant annet kniv­stik­king og sky­ting. I 2008 ble han fun­net skyl­dig i med­virk­ning til sky­ting mot Det mo­sa­is­ke tros­sam­fun­nets sy­na­go­ge i Oslo. (©NTB)