- Arabiske land vil betale for angrep på Syria

Mens ara­bis­ke land er vil­li­ge til å fi­nan­siere USAs plan­lag­te mi­li­tær­ak­sjon mot Syria, skal Russ­land ha an­ty­det at lan­det kan er­stat­te det som blir øde­lagt i an­gre­pet.

Det hev­der re­gje­rin­gen og for­svars­le­del­sen i USA, som denne uken har for­søkt å over­tale skep­tis­ke ame­ri­kans­ke se­na­to­rer til å støt­te an­gre­pet.

- Det fin­nes in­di­ka­sjo­ner på at rus­ser­ne har for­sik­ret det sy­ris­ke re­gi­met om at hvis vi øde­leg­ger noe, så kan de er­stat­te det, sa for­svars­sjef Mar­tin Demp­sey under en hø­ring i Se­na­tets uten­riks­ko­mité ons­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I mot­set­ning til rus­ser­ne skal flere ara­bis­ke land ha fore­slått å be­ta­le pen­ger til USA der­som lan­det går til ak­sjon mot Syria.

- Noen av dem har sagt at hvis USA er vil­lig til å gjøre alt på samme måte som vi har gjort tid­li­ge­re andre ste­der, så vil de bære kost­na­den. De er så­pass de­di­ker­te når det gjel­der dette, sa uten­riks­mi­nis­ter John Kerry i Re­pre­sen­tan­te­nes hus ons­dag.

Han un­der­stre­ket imid­ler­tid at denne løs­nin­gen «ikke lig­ger i kor­te­ne».

Russ­land har i en år­rek­ke solgt for­svars­ma­te­ri­ell til Syria. Mange ho­ved­sa­ke­lig sunni­mus­lims­ke ara­bis­ke land har et dår­lig for­hold til den sy­ris­ke pre­si­den­ten Bashar al-As­sad, som til­hø­rer en ret­ning innen sjiais­lam.

(©NTB)

Les også
Kongressen møtes ikke om Syria før 9. september