Åpner kirken for årdølene

Årdalstangen kirke åpner dørene etter busstragedien.

En uvanlig ro senket seg over Årdal natt til tirsdag. Noen fant sammen i sorgen, andre tente levende lys foran rådhuset og samfunnshuset, hvor kommunenes kriseledelse er samlet, melder NRK.

- Det er uvirkelig. Jeg leste om hendelsene på nyhetene, siden det ikke er jeg som er vakthavende prest. Men jeg skjønte jo fort at dette var en situasjon som krevde mer bemanning enn akkurat den som hadde vakt, sier vikarprest Kjell Olav Høstaker Nordheim i Årdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han planlegger å åpne kirkedørene på Årdalstangen klokken 15 tirsdag og inviterer alle til å møte opp.

- Etter en slik tragedie, er det mange som vil oppleve at de er omfattet, også på den måten at de føler på en sorg og en smerte. Det blir synliggjort hvor små vi er, hvor sårbare vi er og hvor avhengige vi er av hverandre, sier presten.

I sosiale medier var også busskapringen og trippeldrapet et samtaletema som opptok mange mandag kveld og natt til tirsdag. Statsminister Erna Solberg (H) tvitret at «i kveld går mine tanker til familiene og pårørende til ofrene i Årdal, ansatte i busselskapet og til lokalsamfunnet i sorg».

Hennes forgjenger, nylig avgåtte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skrev på Twitter at «i kveld går tankene mine til dem som har mistet sine kjære etter busskapringen i Sogn og Fjordane». (©NTB)

Les også
Solberg: - Må diskutere bemanningen i politiet