Solberg: - Må diskutere bemanningen i politiet

Re­gje­rin­gen vil se om asyl­mot­ta­ke­ne kan styr­kes for å hånd­te­re psy­kis­ke pro­ble­mer. I til­legg åpner stats­mi­nis­ter Erna Sol­berg (H) for å dis­ku­te­re om be­man­nin­gen i po­li­ti­et var for dår­lig mandag.

Det skal være trygt å ta bus­sen i Norge, un­der­stre­ker Sol­berg over­forNRK etter dra­pet på tre per­soner om bord på Vald­res­eks­pres­sen man­dag kveld.

- Dess­ver­re ser vi at det ikke er det, og vi er nødt til å gå gjen­nom alle si­de­ne av denne saken for å se hvor­dan vi kan løfte trygg­he­ten i Norge, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det tok én time og 14 mi­nut­ter før den førs­te po­liti­pa­trul­jen var fram­me ved den kap­re­de bus­sen i Årdal.

- Re­spons­tid er en av de store dis­ku­sjo­ne­ne vi er nødt til å ta når vi skal gå gjen­nom en helt ny po­litire­form. Det er klart dette høres lenge ut, men Norge er et lang­strakt land. Først må po­li­ti­et få tid til å etter­fors­ke saken, og så må vi ta dis­ku­sjo­nen om be­man­nin­gen har vært for dår­lig. Re­gje­rin­gens ut­gangs­punkt er at be­man­nin­gen skal opp i norsk po­li­ti, sier stats­mi­nis­te­ren.

Hun vars­ler at hun vil hente fram hand­lings­pla­nen for psy­kisk helse som den for­ri­ge bor­ger­li­ge re­gje­rin­gen fikk ut­ar­bei­det og se på hvor­dan til­ta­ke­ne er blitt fulgt opp.

- Vi er nødt til å se på hvor­dan vi kan styr­ke mot­taks­ap­pa­ra­tet vårt for å hånd­te­re dette, men også se om vi kan være flin­ke­re til å se en psy­kisk be­last­ning der noe kan skje. Men det er nes­ten umu­lig å hind­re og pluk­ke ut alle po­ten­si­el­le per­soner, sier Erna Sol­berg. (©NTB)