Ap glad for Edvardsens støtte

- Det er veldig viktig at han toner flagg i retningsvalget til høsten, sier nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet om Rune Edvardsens støtte.

- Jeg er glad for at Rune Ed­vard­sen støt­ter Ar­bei­der­par­ti­et, sier Helga Pe­der­sen til Dagen.

Hun er uenig med Bjar­te Yste­bø i Oslo Sym­po­si­um som ons­dag gikk ut mot Ed­vard­sens Ap-støt­te i Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- For det førs­te mener jeg at norsk Midt­østen-po­li­tikk er ba­lan­sert. Ar­bei­der­par­ti­et har lagt mind­re press på fa­mi­li­en nett­opp ved å ut­vi­de fød­sels­per­mi­sjo­ner. Vi har re­du­sert barne­hage­pri­sen, og rett og slett gitt fa­mi­li­en stør­re valg­fri­het og tid til å være sam­men med barna sine, sier Pe­der­sen.

Hun er uenig i Yste­bøs på­stand om at Ap står for «plan­lagt far- og mor­løs­het».

- Når det gjel­der bort­sor­te­ring av barn med Downs syn­drom, står vi fast på ret­ten til selv­be­stemt abort og at de men­nes­ker som har funk­sjons­hem­ming, Downs syn­drom, psy­kis­ke li­del­ser eller rus­pro­ble­mer også har rett til et rett­fer­dig liv, sier Pe­der­sen.

Hun viser til at Ap står fast på krav om uni­ver­sell ut­for­ming av bo­li­ger, og en ar­beids­miljø­lov «som gjør det mulig for alle men­nes­ker å stå i ar­beid».

- Vi står for en po­li­tikk som er ba­sert på sterkt fel­les­skap og rett­fer­dig­het, der vi aller sam­men bi­drar til spleise­la­get for å gi alle, uan­sett bak­grunn, til­gang til skole, ut­dan­ning og gode helse­tje­nes­ter.

Nest­le­de­ren i Ap mener at abort­spørs­må­let og tid­lig ul­tra­lyd ikke er god nok grunn til å vende ryg­gen til par­ti­et.

Les også
Røde Rune
Les også
Edvardsen får kritikk for Ap-støtte
Les også
Få kristenledere flagger partiDette er saken