Anmelder partifelle for ærekrenkelser

Fylkesråden for kultur og samferdsel i Finnmark vil ikke ha på seg at hun er en løgner, og har anmeldt sin partifelle fylkesvaraordfører Bente Haug for ærekrenkelser.

– Jeg krever en uforbeholden unnskyldning og dementi av beskyldningene om at jeg er en løgner, sier fylkesråd Grete Ernø Johansen tilNRK.

Bakgrunnen for den opphissede stemningen mellom de to Arbeiderparti-politikerne i Finnmark er striden som oppsto etter at Hammerfest-området fikk det aller meste av 113 millioner kroner fra regjeringen. Pengene er kompensasjon for at enkeltsektorer i Nord-Norge går fra null til full arbeidsgiveravgift.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ernø Johansen representerte Finnmark på et møte med statsrådene Jan Tore Sanner (H) og Kjetil Solvik Olsen (Frp) 1. juni i år. I sin presentasjon viste hun bilder av Polarbase og riksvei 94 i sin hjemkommune Hammerfest. Hun hevder dette var en illustrasjon av prosjekter, ikke en prioriteringsliste slik noen oppfattet det.

Da mesteparten av pengene havnet i Hammerfest var reaksjonene sterke fra nabobyen Alta, der fylkesvaraordfører Bente Haug hevdet at partifellen løy om at hun ikke hadde gått inn for en slik fordeling.