Anklages for å være usolidarisk

«Dagens latter» og «50 år for sent». «Forklefeminist» Ellen Hageman både støttes og latterliggjøres etter hun stod fram i Dagen med sin forkle-aksjon midt i februar.

Dag­bla­det og NRK Dags­revy­en har også for­talt his­to­ri­en om den hjemme­væ­ren­de fire­barns­mo­ren i Gvarv i Tele­mark. Sær­lig inn­sla­get som lør­dags­gjest i Dags­revy­en 22. fe­bru­ar vakte re­ak­sjo­ner.

Phi­lip­pe Schjel­de­rup skrev dette på mikro­blogg­tje­nes­ten Twit­ter: «Hun slår er slag for hus­mød­re, rik­tig­nok 50 år for sent. Mye tyder på at dét sla­get er over, i like­stil­lin­gens navn.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under Dag­bla­dets ar­tik­kel på nett skri­ver Jan Han­sen: «Ha­ha­ha... da­gens lat­ter. Ble sett ned på på bu­tik­ken på grunn av at hun gikk med for­kle lik­som(...)». En annen skri­ver «Ja, jeg ser ned på hjemme­væ­ren­de.»

Rett i kvinne­fel­la

- De mest kri­tis­ke røs­te­ne har vært fra kvin­ner og menn på top­pen av sam­funns­sti­gen. Mange un­der­stre­ker be­ho­vet for ar­beids­kraft, og at jeg på et vis er uso­li­da­risk og går rett i kvinne­fel­la. Og det an­sva­ret leg­ger de over på meg. Jeg blir et sam­funns­pro­blem, ikke en stem­me å lytte til, sier Ellen Hage­man.

Får støt­te

Hun er takk­nem­lig for at alle støtte­er­klæ­rin­ger via sms, blog­gen hen­nes og e-pos­ter.

- Mange hjemme­væ­ren­de har opp­levd å bli sett ned på og er glad for at noen står fram for å gjøre noe med det, sier for­kle-ak­sjo­nis­ten.

Nå ser hun fram til at den mye om­tal­te for­kle-ak­sjo­nen skal star­te 8. mars.

- Da skal jeg dele ut hjemme­lag­de bol­ler i bytte mot for­kle­bil­der til In­sta­gram, på en mar­keds­dag her på Gvarv, sier Hage­man.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Les også
Skal gå med forkle i ett årHjemmearbeidende mødre
Les også
- Ikke sosialt akseptert å være hjemme