Ronny Alte er ikke lenger talsmann for Odins soldater. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Alte skal være kastet ut av ledelsen i Odins soldater

Ronny Alte er ikke lenger talsmann for Odins soldater. Tross tegn til splittelse planlegger gruppa nye patruljer i helgen.

Det var nettstedet Vepsen som fredag meldte om splittelse i gruppa.

Steffen Larsen, en av gruppens ledere i Tønsberg, opplyser til NTB at Alte ikke lenger er talsmann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakgrunnen for striden skal være Altes kritikk av at islamistmiljøet i Oslo skal ha opprettet motsvaret Allaahs soldater. Utsagnet skal ha skapt reaksjoner internt i Odins soldater, og Alte er visstnok fjernet som administrator fra gruppens Facebook-gruppe. Både Larsen og Alte ble kastet ut av Facebook-gruppa Support Soldiers of Odin Norway før helgen etter å ha brukt kommentarfeltene til å krangle seg imellom.

Det har ikke lyktes NTB å få noen kommentar fra Ronny Alte, men på sin Facebook-side bekrefter han at han ikke lenger er talsmann for gruppa: «Ja, jeg er ikke lenger talsmann for SOO, jeg kan ikke stille meg bak en gruppe som ønsker Soldiers of Allaah velkommen til å patruljere i Norges gater», skriver Alte på sin offentlige profil.

Ronny Alte skriver videre at han er på hytteferie og ikke ønsker å gi noen kommentarer utover dette før han er tilbake fra ferie mandag.

Ny ledelse

Ifølge Steffen Larsen er det blitt etablert en sentral ledelse for Soldiers of Odin Norway (SOD), og informasjon om dette blir trolig lagt ut på nettet lørdag. Kim Mæland fra Stavanger har til nå vært leder.

Larsen opplyser at gruppa planlegger å gå ut i gatene enten i Tønsberg eller i Drammen lørdag. Først lørdag blir det bestemt hvor og hva gruppa skal gjøre, sier han.

Også i Fredrikstad, Bryne og Sandnes er det varslet rusleturer med folk med svarte hettegensere med vikingmotiv i helgen.

– Ikke nynazister

Ifølge VG var den norsk-russiske nynazisten Yan Petrovskiy, som har vært fremmedkriger i Ukraina, med på SODs patrulje i Tønsberg for to uker siden, i tillegg til Ronny Bårdsen som også har vært knyttet til det høyreekstreme miljøet.

Larsen sier aktive nynazister ikke velkomne som medlemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For å bli fullverdig medlem og få genseren, så er det en del kriterier. Hvis du er koblet opp mot noe kriminelt eller fronter nynazisme, så kan du ikke bli medlem. Vi må følge norsk lov, sier han. Men han understreker at ingen blir nektet å gå sammen med SOD i gatene.

– Vi trengs

Larsen mener det som skiller SOD fra Natteravnene, er at de sistnevnte er rettet mot ungdom i helgefylla.

– Vi tenker at i bakgatene, der dritt og møkk skjer, det er der vi har lyst til å følge med. Og ikke bare i helgene når folk drikker. Når vi ser at folk må ha private sikkerhetstjenester for å tørre å stå i butikken og sende barna på skolen, da føler vi at da er det noe som trengs. Da er Natteravnene og politiet tydeligvis ikke nok, sier Larsen.

Han understreker at SOD samarbeider med politiet, til tross for at flere politidistrikter har gjort det klart at de ikke ønsker gruppen i gatene.

Larsen vil ikke være med på at gruppen opptar ressurser som politiet kunne brukt andre steder. I Drammen ble en patrulje satt inn for å følge dem gjennom byen.

– Det ble satt inn ekstra ressurser for å passe på i byen og gjøre våpenransakelser og sånn. Alle i Drammen fortalte at det hadde de aldri sett før, så det ser vi på som en bra ting, sier Larsen. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Odins soldater anmeldt av SV-politiker
Les også
Anundsen må svare om Odins soldater
Les også
Odins soldater aktive i flere byer
Les også
Høyre-politiker ber PST følge «Odins soldater»