– Alle muligheter for evangeliet i Myanmar

Trolig har det aldri vært samlet så mange kristne på ett sted i Myanmar som da Troens Bevis og Credokirken nylig arrangerte musikkfestival i Yangon. Mange kristne i landet opplever en ny tid etter flere års isolasjon.

Berg er full av takknemlighet og glede etter å ha deltatt på en tre-dagers festival iYangon (tidligere Rangoon) nylig.

Frimenigheten på Kråkenes i Bergen har i gjennom sitt arbeid iAsia etablert kontakt med et viktig nettverk bestående av 67 menigheter med hovedbase i Yangon. Opptakten til relasjonene man har etablert med kristne i byen, har sin spesielle historie gjennom misjonærene Kjersti og Erik Tronrud, som er utsendt fraCredokirken. De har ansvar for ulike oppgaver i Asia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For to år siden opplevde paret at de skulle reise til Rangoon, men de hadde ingen kontakter der. De bestilte flybilletter og la seg inn på et hotell hvor de ganske raskt kom i kontakt med en lokal pastor som arrangerte en pastorkonferanse nettopp på samme sted som de var innkvartert. Han inviterte dem til menighetens bibelskole og teologiske fakultet, noe som ble starten på Credokirken sitt samarbeid, forteller Berg til Dagen.

Ville satse

Berg var selv på besøk iMyanmar i februar, og etter hjemkomsten tok han kontakt medRune Edvardsen iTroens Bevis Verdens Evangelisering for å høre om det var mulig å arrangere en musikkfestival i Yangon.

Edvardsen reiste selv ned for å vurdere forholdene, og det ble deretter besluttet å gjøre en satsing i Yangon.Troens Bevis tok seg av gjennomføringen og det økonomiske ansvaret for festivalen med noe støtte fra blant annetCredokirken.

– Det var jo spennende om myndighetene ville gi tillatelse til et så stort arrangement. Tillatelsen ble gitt, men hadde vi gått tre år tilbake i tid ville det ikke vært mulig å arrangere en evangelisk aksjon. Mellom 12 og 15.000 mennesker var innom på hver samling, og siste kvelden var det oppe i 25.000 besøkende. Så langt som vi har fått rede på, har det aldri tidligere i Myanmar vært samlet så mange kristne og ikke kristne mennesker på et sted med et slikt formål, sier Berg begeistret.

Religionsfrihet

Han beskriver festivalen som en fantastisk opplevelse, med høy kvalitet i alle ledd. Festivalen besto av konserter og forkynnelse.

I løpet av arrangementet ga vel 6.000 personer en eller annen respons på at de ønsket å møte Jesus.

Siste rapport fra oppfølgningen viser at man med ganske stor sikkerhet kan si at drøyt 1.100 av disse har tatt i mot evangeliet for første gang.

Dette var ikke minst en stor oppmuntring for menighetene i Yangon, og de fikk samtidig en opplevelse av at de var mange. Nå håper Credo-pastoren at det åpne vinduet i Myanmar resulterer i enda større religionsfrihet for folket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De har ikke religionsfrihet i den forstand som vi legger i et slikt begrep. En slik frihet må måles opp mot lokale kristne. De opplever at trykket er lettet, men det er viktig å huske på kristne fortsatt blir diskriminert, understreker han.

Misjonsmark

– Jeg har veldig tro påMyanmar som misjonsmark, og det er et land hvor evangeliet har alle muligheter. Kristne i landet opplever en ny tid. Jeg tror ikke den prosessen vi nå ser kan reverseres av myndighetene, sierRune Edvardsen i en kommentar til Dagen.

Den daglige lederen av Troens Bevis opplyser at inngangen i Yangon kom gjennom den kontakten Credokirken har etablert i byen. Edvardsen legger til at festivalen i millionbyen for hans organisasjon også handler om et strategisk valg for framtiden. For neste steg blir å arrangere noe tilsvarende ute på landsbygden i Myanmar.

– Det finnes nesten ikke kristne ute i distriktene. Ved å legge en festival til Yangon nå, håper jeg det kan være et springbrett til senere å dra ut på landet for å forkynne evangeliet til folket der, sier Rune Edvardsen.