Kenyansk politiet utenfør Westgate-kjøpesenteret i Nairobi, som ble angrepet av terrorister i helgen. (Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza)

Al-Shabaab-leder: Kenya er en krigssone

Truer med flere angrep. Ber vestlige land stan­se støt­ten til den ke­ny­ans­ke re­gje­rin­gen.

En leder av det so­ma­lis­ke ter­ror­nett­ver­ket al-Sha­ba­ab sier det vil komme nye an­grep i Kenya, og at grup­pen ser på lan­det som «en krigs­sone».

An­gre­pe­ne vil fort­set­te til Kenya trek­ker sine sol­da­ter ut av Sør-So­ma­lia, sier den ikke iden­ti­fi­ser­te le­de­ren til den bri­tis­ke TV-ka­na­len Chann­el 4.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi vil an­gri­pe der vi kan, sier han i in­ter­vju­et.

Le­de­ren sier vi­de­re at ke­nya­ne­re er grup­pens fien­der, og at vest­li­ge land bør stan­se støt­ten til den ke­ny­ans­ke re­gje­rin­gen. Hvis ikke vil også deres bor­ge­re bli ram­met.

Iføl­ge isla­mist­or­ga­ni­sa­sjo­nen al-Sha­ba­ab var fler­tal­let av dem som gjen­nom­før­te an­gre­pet i Nai­ro­bi fra vest­li­ge land. Grup­pen meld­te på Twit­ter at an­gri­per­ne var fra Fin­land, Sve­ri­ge, USA, Stor­bri­tan­nia, Ca­na­da, Russ­land, So­ma­lia, Syria og Kenya.

Twit­ter-kon­to­en som skal til­hø­re isla­mist­or­ga­ni­sa­sjo­nen ble søn­dag stengt.

Al-Sha­ba­ab, som har bånd til al-Qa­i­da, har tatt på seg ansvaret for an­gre­pet, som så langt har kos­tet 68 men­nes­ker livet.

(©NTB)

Les også
- Vi har en sikkerhet om det skulle gått galt