Afghansk tenåring vansiret av greske høyreekstreme

14-åring måtte sy 300 sting i an­sik­tet etter at han ble an­gre­pet av høyre­eks­tre­me menn i sentrum av Aten.

14-årin­gen ble ban­ket opp og skå­ret i an­sik­tet med en knust flas­ke i for­ri­ge uke. Men først tirs­dag ble saken kjent i medie­ne, da en gresk avis of­fent­lig­gjor­de et bilde av gut­ten, som måtte sy 300 sting bare i an­sik­tet.

Iføl­ge avi­senEfi­meri­da ton Syn­takton har de valgt å tryk­ke bil­det i et for­søk på å få myn­dig­he­te­ne til å rea­ge­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gut­ten har for­talt til or­ga­ni­sa­sjo­nen Ver­dens leger at han ble an­gre­pet av tre menn med svar­te T-skjor­ter med bilde av «to laur­bær­grei­ner og med et annet sym­bol i midt­en».

De skal ha bedt om å se gut­tens ID-kort. Da han sa han var fraAf­gha­ni­stan, be­gyn­te de å slå ham og skjæ­re ham med en knust øl­flas­ke.

An­meldt

Andre af­gha­ne­re brak­te den unge gut­ten til en kli­nikk som dri­ves av Ver­dens leger, og de har fulgt saken hans vi­de­re. An­gre­pet er nå an­meldt til myn­dig­he­te­ne, iføl­ge avi­senKa­thi­me­ri­ni.

14-årin­gen er langt fra det førs­te ut­len­din­gen som er an­gre­pet i Hel­las de siste årene. I kjøl­van­net av at det høyre­eks­tre­me par­ti­et Gyl­lent dag­gry har økt sin opp­slut­ning og fått inn­pass i na­sjo­nal­for­sam­lin­gen, har an­gre­pe­ne på inn­vand­re­re i Hel­las økt mar­kant.

Flere ste­der er det dan­net egne bor­ger­vern­grup­per som river ned salgs­bo­der satt opp av ut­len­din­ger, jager bort inn­vand­re­re fra ga­te­ne og ar­ran­ge­rer mat­ut­de­lin­ger som bare er for gre­ke­re.

- Ra­sis­tisk

Tra­kas­se­rin­gen og flere vol­de­lig an­grep har skapt stor frykt blant fat­ti­ge inn­vand­re­re i Hel­las. Mange av dem bor på gaten i Aten.

- Dette var bare nok et til­fel­le av ra­sis­tisk mo­ti­vert vold som vi har fått på vårt bord, sier Ni­ki­tas Ka­na­kis i Ver­dens leger.

- Det som gjør dette an­gre­pet spe­si­elt, er at det gjel­der en ung gutt. Det kan bare de­fi­ne­res som bar­ba­risk, fort­set­ter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ka­na­kis un­der­stre­ker at an­gre­pet på 14-åring også re­flek­te­rer pro­ble­met med de mange mindre­åri­ge asyl­sø­ker­ne som be­fin­ner seg i Hel­las.

- Han var alene uten noen støt­te. For­eld­re­ne har dratt fra lan­det, og han ble væ­ren­de i Hel­las, sier Ka­na­kis. (©NTB)