Afghanske soldater vokter inngangen til treningsleiren Camp Qargha i Kabul etter at en amerikansk general ble drept i et angrep i en annen treningsleir i den afghanske hovedstaden. Foto: Reuters/NTB scanpix

Afghansk soldat drepte amerikansk general i Afghanistan

Den afghanske hæren bekrefter at det var en av deres egne som skjøt og drepte en amerikansk general i Afghanistan tirsdag.

Den afghanske soldaten hadde tjenestegjort i den afghanske hæren i tre år. Han ble selv drept etter at han tirsdag begynte å skyte med et automatvåpen inne på Marshal Fahim National Defense University, en treningsleir som ligger i utkanten av den afghanske hovedstaden Kabul.

Den amerikanske generalen Harold Greene, som hadde en ledende stilling i den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan, ble drept i angrepet. Til sammen 14 personer ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Umiddelbart etter hendelsen hevdet den afghanske hæren at angrepet var utført av en «terrorist i soldatuniform», og at det var en militant islamist som hadde infiltrert hæren, men dette viste seg ikke å stemme.

– Hva som motiverte skytingen er fortsatt under etterforskning, men gjerningsmannen var en soldat fra den afghanske hæren, ikke en terrorist fra utsiden, ifølge en myndighetsperson i den afghanske hæren.

Angrepet i leiren omtales som et «innsideangrep». I 2013 førte 10 slike angrep til 16 drepte, men det blir stadig færre av dem, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.