Advarer kristne mot å stemme KrF

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) får kritikk for å advare kristne om at «en stemme på KrF er en stemme til Frp». - Ganske desperat, svarer KrF og Frp.

Lør­dag var Magn­hild Mel­tveit Klep­pa re­pre­sen­tant for Sen­ter­par­ti­et under po­li­ti­ker­de­bat­ten i Sa­rons dal.

Etter å ha opp­levd alle ap­plau­se­ne Frps Ketil Sol­vik-Ol­sen fikk for sine ut­spill, har hun fun­net det for godt å ad­va­re krist­ne vel­ge­re mot det blå­blå par­ti­et.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Krist­ne bør ikke stem­me KrF. En stem­me til KrF er en stem­me til Frp, sier Klep­pa til NRK.

Hun lan­ger ut mot KrFs vilje til å re­gje­re med Frp, og mener at på Stor­tin­get er det KrF og Sen­ter­par­ti­et som står hver­and­re nær­mest i verdi­spørs­mål.

- Når KrF nå har av­klart at de enten vil delta i en re­gje­ring der Frp er med, eller vil støt­te en blå­blå re­gje­ring, mener jeg det er grunn til å rope var­sko til krist­ne vel­ge­re, om at de må tenke seg nøye om før val­get til høs­ten, sier Klep­pa til Dagen.

Sp-po­li­ti­ke­ren mener at de rødgrøn­ne par­ti­ene re­pre­sen­te­rer et re­gje­rings­al­ter­na­tiv som iva­re­tar flere av KrFs kjerne­ver­di­er «på langt bedre måte enn de kan drøm­me om med Frp i re­gje­ring».

- I sum set­ter re­gje­rin­gen krist­ne ver­di­er høyt og vil at de skal vises i sam­fun­net, sier hun, og viser til tro­s­opp­læ­rings­re­form og stør­re åpen­het for krist­ne fri­sko­ler.

- Et lavt nivå

Ut­spil­let fra Sp av­vi­ses kon­tant av stor­tings­re­pre­sen­tant Kjell In­golf Rop­stad (KrF).

- Det er gans­ke de­spe­rat det de nå begir seg ut på. Hvis hun sier at en stem­me til KrF er en stem­me på Frp, kan en også si at en stem­me til Sp er en stem­me til SV sin rov­dyr­po­li­tikk, sier Rop­stad.

Også Ketil Sol­vik-Ol­sen (Frp) rea­ge­rer på Klep­pas ut­spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg er selv kris­ten, og når jeg rei­ser rundt tref­fer jeg mange krist­ne vel­ge­re som føler seg hjem­me i Frp. De mener ikke at de rødgrøn­ne par­ti­ene iva­re­tar deres verdi­syn, sa Sol­vik-Ol­sen da de tre møt­tes i Po­li­tisk Kvar­ter på NRK P2 tirsdag.

- Det er trist at vi be­gyn­ner på det ni­vå­et. Vi skal hel­ler ar­gu­men­te­re for sa­ke­ne og ikke skrem­me med å si at krist­ne ikke skal stem­me på KrF. Det er lavt nivå, sier KrFs første­kan­di­dat til Stor­tin­get i Ro­ga­land, Olaug Bolle­stad til NRK.

- En stem­me til KrF er en stem­me til et stør­re KrF, og mer på­virk­ning, sier hun.

- Mile­vis av­stand

Over­for Dagen peker Klep­pa på for­val­ter­an­sva­ret, so­li­da­ri­tet, bi­stand og al­ko­hol­po­li­tikk som vik­ti­ge saker der KrF er på kol­li­sjons­kurs med Frp.

- Da­gens re­gje­ring har økt bi­stands­bud­sjet­tet år for år. Det er KrF enig i, mens Frp gang på gang har fore­slått kraf­ti­ge kutt, sier Klep­pa.

I al­ko­hol­po­li­tik­ken viser hun til «mile­vis av­stand» mel­lom da­gens re­gje­ring og KrF på den ene siden, og Frp på den andre siden. Sam­ti­dig inn­røm­mer hun at re­gje­rin­gen kunne gjort mer for vans­ke­lig­stil­te og på rus­fel­tet, og burde gitt stør­re rom for fri­vil­li­ge or­ga­ni­sa­sjo­ner som Blå Kors og Frel­ses­ar­me­en.

DAGEN

Senterpartiet

Har sittet i regjering sammen med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti siden 2005.

Ved forrige stortingsvalg i 2009 fikk Sp 6,2 prosent og 11 stortingsrepresentanter.

Har i dag fire statsråder i regjeringen: Liv Signe Navarsete, kommunal- og regionalminister, Marit Arnstad, samferdselsminister, Ola Borten Moe, olje- og energiminister og Trygve Slagsvold Vedum, landbruks- og matminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Politikermøte i Sarons DalSe opptak fra debatten:
Les også
Applausen i Sarons DalMagnhild Meltveit Kleppa