Abbas trekker anklager om forgiftning av brønner

Palestinernes president går tilbake på påstander om at israelske rabbinere oppfordrer til å forgifte palestinske brønner.

Torsdag talteMahmoud Abbas iEuropaparlamentet. Her kom han ifølgeisraelske medier med skarp kritikk av den jødiske staten og understreket at han har en «utstrakt hånd» og et ønske om fred. MedIsrael som adressat, spurte han:

– Men har dere en utstrakt hånd? Er dere villig til å erkjenne en historisk urettferdighet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han kom så med en famøs anklage om at en gruppe israelske rabbinere har oppfordret den israelske regjeringen til å forgifte palestinske brønner, med den hensikt å ta livet av palestinere.

– Er ikke dette en klar oppfordring til massedrap på det palestinske folket, spurte han representantene i Europaparlamentet.

LES:Israel mener Abbas lyver i denne talen

Respekt for jødedommen

Parlamentarikerne ga Abbas applaus, men i etterkant har det vært sterke internasjonale reaksjoner på gift-påstandene. Israels statsminister,Benjamin Netanyahu, beskylte Abbas for å sette frem såkalte «blod-anklager».

I helgen meldte presidentens kontor at Abbas går tilbake på anklagene:

«Etter at det ble klart at uttalelsene som ble tillagt en rabbiner ikke var ekte, understreker presidenten at han ikke ønsker å skade jødedommen eller det jødiske folk. Dette er i samsvar med den dype respekt han nærer for alle religioner – jødedommen inkludert».