– 91 kvinner og barn kidnappet i Nigeria

Ytterligere 91 kvinner og barn er kidnappet av ekstremister i Nigeria, sier øyenvitner ifølge nyhetsbyrået AP.

Kidnappingen av 60 jenter og kvinner og 31 gutter fra flere landsbyer skal ha skjedd nordøst i landet, skriver AP.

En lokal embetsmann og leder av borgervernet bekrefter at mer enn 60 kvinner og unge jenter har blitt bortført, melder AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gruppen skal ha blitt kidnappet i forrige uke da islamistgruppa Boko Haram gjennomførte en serie angrep mot landsbyen Kummabza i delstaten Borno. Mistet 30 personer mistet livet, ifølge innbyggere som flyktet fra stedet.

Flyktet – ble skutt

Forsvarsmyndighetene i Nigeria kunne mandag ikke bekrefte opplysningene om borføringene av kvinnene og jentene i Borno, men lederen av en lokal borgervernsgruppe fastholder at bortføringene har funnet sted.

– Mer enn 60 kvinner ble bortført av terrorister fra Boko Haram. De ble ført bort med makt. Fire landsbyinnbyggere prøvde å flykte og ble skutt på stedet, sa borgervernslederen Aji Khali.

Ifølge en innbygger som klarte å flykte fra angrepet skal Boko Haram ha holdt hele landsbybefolkningen som gisler i flere dager.

Fortsatt i fangenskap

Nigerias politiske og militære myndigheter er tidligere blitt kritisert for å ha reagert for tregt etter at militante islamister fra Boko Haram stormet en ungdomsskole i landsbyen Chibok 14. april, stuet over 200 tenåringsjenter inn i lastebiler og forsvant i grenseområdet mot Kamerun.

57 jenter har klart å rømme, men fortsatt sitter 219 av dem i fangenskap hos islamistgruppa, som har truet med å selge dem som slaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bortføringen har vakt mye sinne og engasjement over store deler av verden, og flere land har lovet å bidra i redningen av skolejentene.

Militæret i landet har uttalt at de vet hvor jentene som ble kidnappet i april befinner seg, men at de er redde for at jentene blir drept dersom militæret går inn i området.

Boko Haram har krevd løslatelse av sine fengslede medlemmer i bytte mot sine gisler, men president Goodluck Jonathan har sagt klart ifra at han ikke er villig til å gjøre et slikt bytte.

Jonathan sa tidligere denne måneden at han tviler på at flere av de bortførte skolejentene vil komme tilbake.

Les også: Vil knuse Boko Haram med snakk

Les også
– 20 kvinner bortført av Boko Haram
Les også
Vil knuse Boko Haram med snakk
Les også
Global kristen
Les også
To millioner barn under fem år dør hvert år i Afrika
Les også
Bombe drepte mange på universitet i Nigeria