55 personer til sykehus etter tunnelbrann

Po­li­ti­et mener de nå har kon­troll over si­tua­sjo­nen.

55 per­soner er frak­tet ut av Gud­vanga­tune­len i Sogn og Fjor­da­ne. Samt­li­ge er sendt til syke­hus med mu­li­ge røyk­ska­der, sier po­liti­ad­vo­kat Jørn-Las­se Refs­nes til NTB.

Refs­nes sier flere søk er gjort i tun­ne­len, men at de ikke har fun­net flere men­nes­ker. Ingen er hel­ler sav­net. Det var et øst­euro­pe­isk vogn­tog som tok fyr, men brann­år­sa­ken er fore­lø­pig ukjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Fort­satt fore­går det opp­ryd­nings­ar­beid, men vi føler vi har kon­troll over si­tua­sjo­nen nå. Det er litt tid­lig å si når tun­ne­len blir gjen­åp­net for nor­mal tra­fikk, sier po­liti­ad­vo­ka­ten.

Po­li­ti­et fikk mel­ding om at et vogn­tog sto i brann inne i Gud­vanga­tun­ne­len klok­ken 12.10. Alle nød­eta­te­ne ryk­ket ut til ste­det. 45 mi­nut­ter se­ne­re opp­lys­te brann­ve­se­net at bran­nen var sluk­ket.

Vogn­to­get tok fyr 3,5 kilo­me­ter inn i tun­ne­len fra Flåm-si­den. Tun­ne­len, som er Nor­ges nest lengs­te vei­tun­nel med sine 11,4 kilo­me­ter, for­bin­der Gud­van­gen med Und­re­da­len.

Iføl­ge po­li­ti­et skal det også ha skjedd flere mind­re kol­li­sjo­ner inne i tun­ne­len etter at vogn­to­get tok fyr, mel­derNRK. Tun­ne­len vil tro­lig være stengt en god stund fram­over etter bran­nen. Det samme gjel­der Flen­ja­tun­ne­len. (©NTB)