400 i fakkeltog til støtte for Einar Gelius

Mandag kveld troppet nærmere 400 mennesker opp i et fakkeltog i Ibestad kommune i Troms til støtte for Einar Gelius. Han er eneste søker til sognepreststillingen i Ibestad.

Før man­da­gens fak­kel­tog hadde rundt 60 pro­sent av Ibe­stads 1.461 inn­byg­ge­re skre­vet under på at de øns­ker Ge­li­us som sin nye prest, skri­ver Vårt Land.

Ini­tia­tiv­ta­ker til fak­kel­to­get, Willy Arnt­zen, håpet på at minst 100 møtte opp, men iføl­ge Har­stad Ti­den­de kom det nær­me­re 400 per­soner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi håper at et slikt en­ga­sje­ment lo­kalt vil gjøre inn­trykk på bispe­dømme­rå­dets med­lem­mer slik at de går inn for å an­set­te Einar Ge­li­us som sogne­prest i And­ør­ja og Ibe­stad me­nig­he­ter, er Arnt­zens kom­men­tar til opp­mø­tet.

Me­nig­he­ten har ikke hatt noen prest på seks må­ne­der, og Ge­li­us, hvis beste­far tid­li­ge­re har inne­hatt samme stil­ling, er over­vel­det av støt­ten fra me­nig­he­ten.

- Jeg er over­vel­det av takk­nem­lig­het for en­ga­sje­men­tet de viser. Jeg har aldri opp­levd noe lig­nen­de og kan hel­ler ikke i farta komme på lig­nen­de en­ga­sje­ment i andre søk­nads­pro­ses­ser i lan­det, sier Ge­li­us til Nord­lys.

Einar Ge­li­us har ikke ar­bei­det som prest etter at han i 2011 sa opp stil­lin­gen sin i Vå­ler­en­ga kirke i Oslo etter en kon­tro­vers rundt ut­gi­vel­sen av boken «Sex i bi­be­len».

Det er råds­mø­tet i Nord-Hå­lo­ga­land bispe­døm­me som av­gjør om Einar Ge­li­us blir sogne­prest i Ibe­stad. Av­gjø­rel­sen blir tatt i neste uke. (©NTB)

Les også
Einar Gelius vil bli prest i Troms