Antiluftskyts lyser opp himmelen over Jemens hovedstad Sana lørdag. Søndag kom det meldinger om at 25 sivile var drept i angrep mot en landsby på grensen mot Saudi-Arabia. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix

25 sivile skal være drept i helikopterangrep i Jemen

25 sivile, blant dem flere barn, skal ha blitt drept i luftangrep fra koalisjonen som kjemper mot Houthi-opprørere i Jemen. Angrepet rammet landsbyen Bani Zela i grenseområdet mot Saudi-Arabia.

Det opplyser helsearbeidere og innbyggere i området.

– Folk flyktet fra sine hjem mens helikoptrene fulgte etter. De gjennomførte en grunnløs massakre, sier Khaled, som bor i byen, til Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

UTENRIKSKOMMENTAR: Trusselen mot Israel

Angrepet fra den saudiledede koalisjonen kommer dagen etter at Saudi-Arabia kunngjorde at tre av deres offiserer, blant dem en general, var blitt drept ved fronten.

Koalisjonen har bombet den Iran-støttede sjiamuslimske Houthi-militsen i seks måneder, i et forsøk på å kaste gruppen ut fra hovedstaden Sana og gjenerobre makten for president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Militæraksjonen har ved flere anledninger ført til store sivile tap. I august ble 36 sivile drept da et anlegg for tapping av flaskevann ble truffet, og i april ble 25 drept i et meieri.

Angrepet mot Bani Zela kan signalisere en opptrapping av kampene langs grensen. Målet for aksjonen er ikke klart, og koalisjonen har ikke kommentert saken.

Les også
13 drept i selvmordsangrep mot moske i Kuwait
Les også
Sjeldent toppmøte mellom Hamas og Saudi-Arabia
Les også
Rundt 1.200 fanger rømte fra fengsel
Les også
Minst 25 drept i selvmordsangrep i Kuwait
Les også
28 drept av bilbombe i Jemens hovedstad