UTØYA: AUF-leder Eskil Pedersen ser 69 ballonger bli sendt opp under et arrangement til minne om de omkommende 22. juli 2011 på Utøya den 11. juli. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

22. juli-effekten fortsetter for ungdomspartiene

Før 22. juli 2011 hadde AUF 9.600 medlemmer. De siste årene har tallene ligget stabilt på over 13.000 medlemmer.

AUF-leder Eskil Pedersen sier til NRK at mange av dem som meldte seg inn i ungdomspartiet rett etter 22. juli 2011 har blitt værende.

– Veldig mange av dem som meldte seg inn som et svar på terrorhandlingene har nå blitt aktive AUF-ere. Dette fører til at vi får større innvirkning i moderpartiet, noe vi både benytter i fylkene og nasjonalt, forteller Pedersen. Han mener AUF har fått større gjennomslagskraft de siste årene, noe som igjen gir mer makt til ungdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også i Unge Høyre har medlemstallene økt etter terroren, sier leder Kristian Tonning Riise.

– Medlemstallene har økt ganske mye hvert år etter terroren rammet oss. Mange ungdommer kjente nok et behov for å engasjere seg, derfor meldte folk seg inn i de partiene de var mest enige i, sier Riise. Unge Høyre doblet medlemstallet sitt i 2011.

FpU-leder Atle Simonsen sier deres parti fikk en enorm økning i 2011, noe som satte medlemsrekord.

– Siden har vi hatt en nedgang, men en stor økning det siste året. Medlemstallet er høyere nå enn før 2010, sier Simonsen.

Les også
– Feil å kalle 22. juli et angrep på Norge
Les også
Utøya-ofrene minnet med hjerteballonger
Les også
22. juli-markeringene gir styrke
Les også
Arntzen blir dommer i Høyesterett
Les også
Samfunnet er også det det tåler