Vil ha flerkulturelt senter på Munch-museet

Når Munch-museet på Tøyen flytter til Bjørvika, vil innvandrerorganisasjonene i hovedstaden gjerne rykke inn i de gamle lokalene.

Den eventuelle flyttingen fra Tøyen til området rundt den nye Operaen i Bjørvika, som skal behandles i bystyret onsdag, kan åpne for uante muligheter for det flerkulturelle Oslo, mener den lokale SV-politikeren Reza Rezaee, som foreslår å gjøre det tidligere museet om til et internasjonalt flerkulturelt senter.



Appellerer til Giske

– Kulturminister Trond Giske har her en mulighet til å vise at Mangfoldsåret ikke bare handler om prat, men også om konkret handling. Dette er en reell mulighet for kulturministeren, som bør få i stand en utredning om mulighetene for et slikt hus i Oslo, sier Rezaee til  Klassekampen.

Rezaee og Oslo SV ser for seg at Munch-museet også kan bli et slags kontorfellesskap for ulike frivillige innvandrerorganisasjoner.

– Norge er godt tilrettelagt for folk som går sammen og organiserer seg, og slikt arbeid gjør at man lærer seg viktige ting om strukturer i det norske samfunnet. Det er mye lettere å bli integrert i det samfunnet når man har erfaring fra en organisasjon, det er min erfaring, sier Rezaee.



200 nasjonaliteter

Rådet for innvandrerorganisasjoner støtter SV-forslaget om flerkulturelt innrykk på Munch-museet.

– Vi har i flere år ivret for å få etablert et slikt senter, forteller rådets leder, Akhenaton Oddvar de Leon.

– Et internasjonalt flerkulturelt senter vil kunne gi myndigheter og offentlige etater et ypperlig tilknytningspunkt til de ulike innvandrermiljøene. Her vil man kunne samle kompetansen og gjøre det lettere for det offentlige og andre å orientere seg i det mangfoldet som finnes, tror de Leon – og peker på at over 200 ulike nasjonaliteter er representert i det norske samfunnet i dag.


NTB