Tro om igjen,Aftenposten!

I innlegget “Tarmtotter bryr seg ikke om Gud” går journalist i Aftenposten Ingeborg Senneset hardt ut mot Acta Bibelskole i Stavanger. Hun kritiserer skolen for å bruke helbredende elever som levende reklameplakater. Hun påstår også, på vegne av en helbredet elev, at han ikke er helbredet og at han har vært et offer for placeboeffekten. Dette mener jeg er helt bak mål fra Aftenposten og Ingeborg.

Utspillet kan ikke stå uten debatt

I innlegget i Aftenposten, tyder alt på at debatt-forfatteren ønsker at Marius skal tie om et vendepunkt i livet hans, da han påstår at han ble kurert for laktoseintoleranse. Journalisten misliker tanken på at flere karismatiske mennesker kan gå i “helbredelsesfella” til bibelskoler rundt om i Norge. Tydeligvis glemmer hun at Marius og andre med like historier på andre reklamefilmer har egenbestemmelse og ytringsfrihet til å fortelle om den fantastiske historien på den plattformen han vil. At Ingeborg ønsker taushet rundt troendes tro, er merkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvem har definisjonsmakt?

Marius, i Actas Facebook-video, sitter med definisjons-makten om han ble kurert og helbredet eller ikke. I innlegget kaller Ingeborg helbredelse gjennom bønn for placeboeffekt. Det er verken Aftenposten, meg eller sykepleier-journalisten som har belegg og definisjonsmakt til å stemple helbredelse som placeboeffekt.

Jeg unner Marius helbredelse. Mens jeg fryder meg over en stor seier i livet hans må sykepleier-journalisten værsågod fortsette å filosofere og gruble over både naturens lovmessigheter og menneskers erfaring av helbredelse. Sannheten er at leger og kirurger på norske og utenlandske sykehus den dag i dag opplever ting som ikke kan forklares medisinsk.

Tre punkter til deg som ønsker å tro på helbredelse

Aftenposten journalisten mener Acta Bibelskole må ta grep i sine reklamer og at de som blir utsatt for reklame for helbredelse, må følge hennes tre punkter. Til deg som tror eller ønsker å tro på helbredelse, her er mine tre punkter til deg:

1. Dersom du ønsker å prøve å bli helbredet, er det er lov å oppsøke Acta Bibelskole. Det kan ikke skade? Om du ikke blir frisk på sekundet, håper jeg ikke at fastlegen din ikke er på sydenferie.

2. Det er mange troende som forholder seg til naturlovene og helbredelse. De er verken naive eller dumme av den grunn.

3. Aftenposten er skeptisk og krever forklaring på helbredelsen, men når det kommer til tro, så kan ikke den eller medfølgende helbredelser forklares helt og holdent med medisinsk vitenskap. For Aftenposten kan det være vanskelig å tro, for andre kan det være enkelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristne forklarer mirakler og helbredelse med bønn til Gud. Det virker som at Aftenposten-journalist Ingeborg blir sjokkert at bønn er en religiøs praksis i flere kristne trossamfunn. Det er kjent for alle under sola, at kristne ber.