GUDS BILDE: Preses Olav Fykse Tveit omtalte i varme ordelag den mannlige presten som hadde blitt kvinne i en morgenandakt i NRK P1 i juni i år. Innsenderen påpeker på sin side T Kirkens trosgrunnlag sier at vi er skapt i Guds bilde til mann og kvinne.

Kjønnsmangfold i Den norske kirke?

Kirken arbeider for tiden med likestilling og inkludering. Både med en handlingsplan og et forventingsdokument som sannsynlig skal opp på Kirkerådets møte i september. Hva er et forventingsdokument?

Første utkast til begge dokumenter legger helt verdslige politiske tanker til grunn, som Likestillings- og diskrimineringsloven, FNs bærekraftmål og en FN-konvensjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg savner Kirkens trosgrunnlag; Bibelen, de tre oldkirkelige bekjennelser, Den augsburgske trosbekjennelse, og Luthers lille katekisme. Hvor er de?

Les også
Hva skal vi nå med prester?

Skal vi som kirke si noe om likestilling og inkludering må det være begrunnet og hentet fra kirkens trosgrunnlag, ikke fra politiske ismer? Bommer vi da ikke helt på målet, på vårt oppdrag som kirke når vi begynner med politikk i kirken?

Skal vi som kirke si noe om likestilling og inkludering må det være begrunnet og hentet fra kirkens trosgrunnlag.

Preses Olav Fykse Tveit omtalte i varme ordelag den mannlige presten som hadde blitt kvinne i en morgenandakt i NRK P1 i juni i år. Kirkens trosgrunnlag sier at vi er skapt i Guds bilde til mann og kvinne (1 Mos 1,27)

Det finnes med noen bitte- bittesmå avvik fra de to biologiske kjønn. Men enten er du født med XX-kromosomer i alle kroppens celler; da er du jente/kvinne, eller XY-kromosomer, da er du gutt/mann.

Les også
Kjære biskoper! Hva skal vi gjøre med dere?

Ordet kjønnsmangfold kommer fra Pride-ideologien der kjønn blir definert ut fra følelser, ikke biologi eller det himmelens og jordens Skaper har sagt til oss om dette. Der kan du selv bestemme hvilket kjønn du har, og har 7 stykker å velge blant.

Hvorfor kommer ordet kjønnsmangfold og tanken om at du kan velge ditt eget kjønn opp i likestilling og inkluderings dokumentenes utkast som skal til Kirkerådet?

Jeg er eller helt enig i at vi må omslutte de som sliter med sin kjønnsidentitet som kirke, men da med tålmodighet og kjærlighet, veilede og forkynne Guds lindrende og budskap om og til det enkelte menneske: Du er elsket, slik du er! Du trenger ikke løpe fra deg selv. Du er elsket!

Les også
Olav Fykse Tveit vil ha religiøst oppgjør med høyreekstremisme

Jeg utfordrer Preses Olav Fykse Tveit og Kirkerådsleder Kristin Gunnleiksrud Raaum. Jeg ønsker svar på følgende spørsmål:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

1. Hva skal kirken formidle til folket og til sine ansatte? Gjeldende lovgivning eller hva Gud sier om sakene utfra Bibelens ord? Og hvem skal vi lyde mest, Gud eller menneskene?

2. Kjønnsmangfold: Er det virkelig mulig å bytte kjønn? Finnes det flere enn to kjønn? Lærer kirkens trosgrunnlag noe annet enn to kjønn?

3. Hvis vi «bytter kjønn» avviser vi ikke da skapelsen (meg selv) og dermed også Skaperen, som skapte dem til mann og kvinne, som det står i 1 Mos 1,27: «Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem.» Og som Jesus stadfester: «Han svarte: Har dere ikke lest at Skaperen fra begynnelsen av skapte dem til mann og kvinne» (Matt 19,4).