BIBELEN: Vi er overbevist om at Bibelen er noe mer enn filosofiske betraktninger om meningen med livet. Vi er overbevist om at Bibelen er noe mer enn legendefortellinger og gode historier som skal fungere som manus for filmprodusenter i Hollywood, skriver initiativtakerne til nettsiden foross.no. Arne Helge Teigen, førsteamanuensis ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole / Jan Helge Aarseth, lærer ved Fjelltun Bibelskole / Øivind Ruud Kringstad, Ung-leder Region Nord NLM / Knut Kåre Kirkholm, høgskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole / Endre Stene, forsamlingsleder Namsos Misjonsforsamling / Ingvald Andre Kårbø, vikarierende rektor ved Fjellheim Bibelskole

For oss – for deg

Mens de fleste nordmenn tidligere hadde en viss basiskunnskap om kristen tro er denne i dag i stor grad mangelvare. Dette påvirker også våre kirker, forsamlingshus og bedehus, der mange som bekjenner troen på Jesus ikke lenger er kjent med innholdet i Guds ord.

Å være et menneske er å være en skapning som observerer, og selv er en del av en livslang endring. Tidene forandrer seg. Dette gjelder også vår tid og vår hverdag.

Gjennom de siste hundreårene har det norske samfunnet endret seg betraktelig, både på godt og vondt. Dette har blant annet gitt utslag i at Bibelen, Guds ord, ikke lenger er en bok som nordmenn flest kjenner innholdet i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mens de fleste nordmenn tidligere hadde en viss basiskunnskap om kristen tro er denne i dag i stor grad mangelvare. Dette påvirker også våre kirker, forsamlingshus og bedehus, der mange som bekjenner troen på Jesus ikke lenger er kjent med innholdet i Guds ord.

Dette er et tema som også har blitt belyst i Dagen de siste månedene gjennom fokuset på den ulmende krisen i det konservative Kristen-Norge (jfr. lederartikkel 18.05.2015).

Samtidig har samfunnet vårt også endret seg på andre måter. Internett har ført til en informasjonsrevolusjon, der et enkelt Google-søk gir deg tilgang på millioner av ressurser. Dette gir en utrolig mulighet til innhenting av informasjon, samtidig som det er utfordrende i og med at informasjonen på ulike nettsider ikke er kvalitetssikret.

I lys av disse to utviklingstrekkene har vi gjennom det siste året arbeidet frem i mot etableringen av nettsiden foross.no.

Vi mener at kunnskapsmangelen er et stort problem, men tror samtidig at internett er et verktøy som vi i kristne sammenhenger i Norge har vært for lite aktive i å bruke for å nå ut med Guds ord.

Vi ønsker å være med og gi sunn, kvalitetssikret veiledning med Bibelen som basis.

Men hvorfor er dette med den bibelske basisen så viktig?

Vi er overbevist om at Bibelen er noe mer enn filosofiske betraktninger om meningen med livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi er overbevist om at Bibelen er noe mer enn legendefortellinger og gode historier som skal fungere som manus for filmprodusenter i Hollywood.

Vi er overbevist om at Bibelen er Guds ord. Dette medfører at vi i Bibelen står ansikt til ansikt med ordene til den levende Gud! Da kan vi ikke være likegyldig til å finne ut av hva som står her.

Navnet er valgt for å signalisere formålet for nettsiden. Vi håper at foross.no kan føre til at mennesker blir bedre kjent med Jesus Kristus som kom til jord for oss, for å kjøpe oss fri fra våre synder og gi oss del i sin fullkomne rettferdighet (2.Kor 5:21).

Selv om vårt samfunn og vår hverdag kan være i endring, så er dette det urokkelige fundamentet som Gud kaller oss til å bygge livene og evigheten vår på.

Innholdet på denne siden vil være av ulik karakter. Det vil være korte andaktsstykker, mer dyptgående artikler om ulike bibelske emner og etter hvert andre typer mediebasert innhold. Vi ønsker at siden skal være brukervennlig slik at du lett kan finne frem til det stoffet du leter etter. Derfor har vi også lagt vekt på å få på plass gode søkefunksjoner på emne, skriftsted og forfatter.

Er du interessert i å lære mer om hva som står i Bibelen? Da vil vi anbefale deg å ta turen inn på foross.no.

For oss er for deg.

Les også
Det som ikke blir forkynt, blir lett glemt
Les også
Ny interesse for Bibelen
Les også
Bibelen blomstrer i samtidslitteraturen
Les også
Hva Jesus etterlot oss