MUSLIMER: For kristne er dette
...
MUSLIMER: For kristne er dette aldri fienden. Gjør vi mennesker til fienden og politiske vedtak til løsningen, da har vi mistet himmelen og Guds gode nåde av syne, skriver Håkon Hovda. Illustrasjonsbilde: Pixabay
Muslimer er ikke fienden
Del
Som kristen er aldri mennesker, andre kulturer eller religioner vår fiende.

De siste ukene har det blåst en storm rundt Faten i NRK-programmet Faten tar valget spesielt, og rundt hijab og norsk kultur generelt.

I den anledning har mange kristne uttalt seg på en, etter min mening, særdeles lite kristelig og vennlig måte omkring muslimer. Dette er ikke et spesielt tilfelle dessverre, men noe som har pågått i både større og mindre grad de siste årene.Les også:

Ørjasæter trekker seg fra Kringkastingsrådet

Hykleri uten grenser

Solberg forsvarer Listhaugs rett til å utfordre menneskerettighetene

Hijab-reaksjonene kan skade evangeliet

Klagestorm mot NRK for profilering av islam  

Jeg tenker at når folk får seg til å kalle muslimer og deres kultur for et makkverk man ikke ønsker i Norge, og samtidig kaller seg kristen og siterer Bibelen; ja, da har man glemt at man selv kun er en mark frelst av nåde. Eller når en annen sier at på grunn av kristnes feighet i forhold til den demoniske islamismeSom kristen er aldri mennesker, andre kulturer eller religioner vår fiende. Jeg syns å huske at et eller annet sted står det at vi ikke har en kamp mot kjøtt og blod. Så selv om vi iblant må slåss, både politisk og militært, så er ikke dette den virkelige kampen. Den virkelige kampen er åndelig og utkjempes derfor også åndelig.

 

Hvordan?Gjennom forkynnelsen av evangeliet. Både i liv og lære. Vi tilgir fordi En har tilgitt oss. Vi rekker ut en hånd til den trengende for En ble fattig så vi kunne bli rik på all åndelig velsignelse. Vi forkynner sannheten for vi tilhører Han som er veien, sannheten og livet. Og vi åpner vårt hjem for den fremmede, for om vi selv ikke har vært på flukt, så var vår Frelser på flukt i et fremmed land som liten.Det er ikke muslimer eller noen andre utenfra som har svekket den kristne kulturarven. Det er vi selv skyld i ved vår stolthet, arroganse og dobbelmoral. Vi er selv skyld i at våre barn ikke ser ut til å ville holde ved ortodoks, historisk kristendom. Når vi peker på andre og legger skylden for det vi tenker er problematiske tider for vår kultur og vårt land, så sist jeg sjekket peket fortsatt fire av fingrene på meg selv.Det finnes legitime grunner for å diskutere både hijab, svekkelse av norske, kristne verdier og kultur. På samme måte er der legitime grunner for å begrense innvandring.MEN!
For kristne er dette aldri fienden. Gjør vi mennesker til fienden og politiske vedtak til løsningen, da har vi mistet himmelen og Guds gode nåde av syne. Vi har gjort mennesker til fienden. Mennesker som Jesus døde for. Mennesker Jesus elsker og gav Sitt liv for.Om dette er synet vi har på mennesker som ikke bare er våre venner, våre naboer og som bruker bunad på 17. mai, så kanskje vi kan ha håp om at også flere muslimer kan erfare å føle seg som en del av Norge.Og kanskje, ved Guds nåde, kanskje vil også noen få møte Jesus slik du og jeg som kaller oss kristne har møtt Jesus.