«Over 309 millioner kristne lever under svært høy eller ekstremt høy grad av forfølgelse», skriver Ove Eikje. Bildet viser en oversikt over hvilke land som har verst forfølgelse. De røde og oransje landene troner på toppen. Foto: Grafikk

Skremmende tall

Det er viktig at vi nå ber inderlig for våre kristne brødre og søstre som lider under vanskelige forhold som vi ikke kan forestille oss.

Åpne Dører har nå presentert World Watch List 2021 om hvordan situasjonen er for forfulgte kristne rundt i de 50 verste landene.

Og det er skremmende tall som legges på bordet: Over 309 millioner kristne lever under svært høy eller ekstremt høy grad av forfølgelse. 1 av 8 kristne på verdensbasis lever under forfølgelse. 4.761 kristne ble drept for sin tro siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er 60 prosent økning siden i fjor, da tallet var 2.983. 91 prosent av drapene var i Afrika, og 8 prosent i Asia.

Vi kan stille det ransakende spørsmålet: Hvordan hadde det gått med oss om vi hadde opplevd alvorlig forfølgelse som kristne?

Det er viktig at vi nå ber inderlig for våre kristne brødre og søstre som lider under vanskelige forhold som vi ikke kan forestille oss.

I den forbindelse har jeg en oppfordring til Dagen: Neste år bør dere plassere artikkelen om World Watch List på midtsidene – slik at vi enkelt kan rive den ut – og slå den opp på et synlig sted slik at vi kan minnes om å be for de forfulgte kristne!

Jeg har tidligere kommet med en oppfordring til Åpne Dører når det gjelder presentasjonen av WWL-listen, og den vil jeg gjerne gjenta.

Det hadde vært veldig interessant å vite hvordan utviklingen i de ulike land har vært det siste året. Hvis man for eksempel gjengir tallet på plassering fra fjoråret i parentes bak navnet på landet, kan vi se om utviklingen for kristne er blitt bedre eller verre i det enkelte land.

La oss fremfor alt be for de forfulgte kristne, og Åpne Dører kommer hver måned med en bønnekalender som det kan være til hjelp for oss.

Les også
World Watch List 2021: Slik forverrer pandemien forfølgelse av kristne
Les også
– Trist at kun KrF prioriterer trosfrihet i programmet